Drie missers in dertien minuten: 'Grealish moet ambitie hebben'

Reacties

Jack Grealish had het vizier woensdagavond niet op scherp staan. De linksbuiten van Manchester City schoot in een tijdsbestek van dertien minuten in de slotfase van de eerste helft tegen Leeds United driemaal over uit kansrijke positie. Pep Guardiola wil dat zijn pupil 'ambitie' toont.

Drie missers in dertien minuten: 'Grealish moet ambitie hebben'
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
1 - 3
Manchester City
Manchester City

Grealish compenseerde zijn missers gedeeltelijk door twee assists te verzorgen aan Erling Haaland in de tweede helft, zo benadrukte Guardiola bij de BBC. 'Grealish gaf twee assists en het tempo lag hoger dankzij het spel van Riyad (Mahrez, red.) en Jack. Maar het is belangrijk dat hij ambitie heeft. Hij moet doelpunten maken en zijn stempel drukken, want daar heeft hij de kwaliteiten voor.'

Ook bij Amazon Prime ging Guardiola in op de drie missers van Grealish. 'Natuurlijk moeten we doelpunten maken. Als de kansen komen, moeten ze erin', zei de Spanjaard. 'Dat is ook een mentale kwestie. We zien op de trainingen dat hij in staat is om te scoren. Natuurlijk is hij geen spits, maar heeft wel de kwaliteit om het te doen. Hij moet simpelweg tegen zichzelf zeggen: "Ik ga scoren." Er mag geen ruimte zijn voor negatieve gedachtes. Als dat lukt, dan gaat hij scoren.'

Grealish maakte dit seizoen één doelpunt in de Premier League: op 17 september kwam hij tot scoren tegen Wolverhampton Wanderers. Zijn assists tegen Leeds waren zijn eerste assists van het seizoen. Grealish was op het WK eenmaal trefzeker voor Engeland, in de groepsfase tegen Iran (6-2).

Viaplay zette de drie missers van Jack Grealish op een rij:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.