Zelfs recordbreker Haaland kan niet tippen aan Mbappé

Reacties

Erling Haaland maakt gigantisch veel indruk in het shirt van Manchester City, maar topscorer van het jaar 2022 wordt hij niet. Tenzij de Noor op oudejaarsdag elf keer scoort tegen Everton. Zelfs Haaland zien we dat niet zo snel doen.

Zelfs recordbreker Haaland kan niet tippen aan Mbappé
© Pro Shots

Ook woensdagavond ging het Haaland weer makkelijk af, die in zijn twintigste wedstrijd alweer zijn 26ste doelpunt maakte voor Man City. In de Premier League staat de teller op twintig doelpunten, nog nooit kwam een speler zo snel op dat aantal competitiegoals.

Haaland speelde zichzelf bij Borussia Dortmund definitief in de kijker van Man City, in 2022 maakte hij nog tien doelpunten voor de Duitse club. Samen met zijn doelpunten voor Noorwegen en Man City staat hij op 45 doelpunten, een totaal waar hij dus nog één wedstrijd aan kan sleutelen.

Het is niet geheel onverwachts dat Kylian Mbappé bovenaan staat op de topscorerslijst van 2022. De doelpuntenmachine van Paris Saint-Germain laat het niet alleen wekelijks zien in de Ligue 1, maar is ook in de Champions League zeer belangrijk voor de topclub. En dan zijn er natuurlijk nog Mbappé's prestaties voor Frankrijk. Met acht doelpunten kroonde hij zichzelf tot WK-topscorer, in 2022 was het in totaal twaalfmaal raak voor de verliezend finalist. Met 56 goals, woensdag werd hij matchwinner met een late goal tegen Strasbourg, is er niemand die het beter deed dan Mbappé in 2022.

In onderstaande lijst hebben we alleen gekeken naar de topcompetities van Europa. De befaamde Boris Koptovic hebben we bijvoorbeeld niet meegenomen. De spits uit Montenegro scoorde alleen al 35 keer in de competitie van Singapore. Ook Bérgson, die met 42 doelpunten uitgroeide tot een held in Maleisië, staat niet op de lijst.

De topscorers van 2022

Speler Duels Goals
1. Kylian Mbappé 55 56
2. Erling Haaland* 42 45
3. Robert Lewandowski 50 42
4. Christopher Nkunku 58 37
5. Lionel Messi 51 35

* Kan dit jaar nog 1 wedstrijd spelen

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.