Haaland razendsnel bij twintig goals: City-spits verpulvert records

Reacties

Erling Haaland heeft woensdagavond namens Manchester City twee keer gescoord in zijn geboortestad Leeds. Voor de topscorer van de Premier League was zijn dubbelslag in meerdere opzichten bijzonder.

Haaland razendsnel bij twintig goals: City-spits verpulvert records
Leeds United
Leeds United
1 - 3
Manchester City
Manchester City

Haaland liet in de eerste helft nog twee grote kansen onbenut, maar slaagde er na rust alsnog in om te scoren. Zo was Haaland succesvol in de stad waar hij op 21 juli 2000 ter wereld kwam. Zijn vader, Alf-Inge Haaland, was toen gesetteld in Leeds vanwege zijn dienstverband bij Leeds United.

Haaland senior maakte in totaal achttien doelpunten in de Premier League. Zijn zoon Erling staat na een paar maanden bij Manchester City nu al op twintig goals en is zijn vader dus al voorbij.

In de geschiedenis van de Premier League is er geen speler die ooit sneller bij de twintig competitiedoelpunten kwam dan Haaland. De aanvaller speelt in Leeds pas zijn veertiende competitiewedstrijd van dit seizoen.

In totaal heeft Haaland nu al 26 doelpunten gemaakt voor City. Pep Guardiola coachte nog nooit eerder een speler die zo snel bij 25 goals kwam als Haaland. Lionel Messi had daar 28 wedstrijden voor nodig; Haaland slechts twintig.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.