Dreyer schrijft Midtjylland-historie tegen Ajax maar slaapt toch slecht

FC Midtjylland likte de wonden na de nederlaag tegen Ajax (1-2). Bij de Denen werd ondanks een Champions League-primeur gewezen op de 'onvergeeflijke' eerste minuut.

FC Midtjylland
1 - 2
Ajax
Ajax

Met name de bliksemstart van Ajax zat trainer Brian Priske dwars. 'Het was onvergeeflijk dat we zo snel achter kwamen', aldus Priske, die in het duister tastte over de oorzaak van het tegenvallende begin. 'We waren in het eerste kwartier wat wankel.'

Na de 0-2 herpakte Midtjylland zich, maar verder dan de aansluiting kwamen de Denen niet. 'De jongens hebben zich na de koude douche goed hersteld. We hebben genoeg kansen gehad om nog gelijk te spelen. We moeten ook kijken naar de positieve kanten. We hebben in ieder geval een keer gescoord. Maar we zijn teleurgesteld dat we hebben verloren en dus geen punten hebben gepakt.'

Anders Dreyer was de gelukkige. Hij had de primeur van het eerste doelpunt van Midtjylland in de Champions League. 'Natuurlijk is dat een droom', zie de voormalig aanvaller van SC Heerenveen, die kort daarop de kans op de 2-2 miste. 'Die had ik honderd procent moeten maken. Ik zal nog slecht slapen als ik het terug heb gezien.'

Tot groot ongenoegen van aanvoerder Erik Sviatchenko bleef FC Midtjylland met lege handen achter. 'Los van de eerste vijf minuten hebben we prima gespeeld. Maar ik ben het wel zat dat we steeds zulke goedkope doelpunten weggeven. Het is zonde dat we nog op nul punten staan, maar het was wel beter dan onze vorige wedstrijden in de Champions League.'

In aanloop naar het duel spraken we uitgebreid met Dreyer.