SC Heerenveen verhuurt Deen en staakt zoektocht naar buitenspeler

Reacties

SC Heerenveen heeft een oplossing gevonden voor Emil Frederiksen. De negentienjarige middenvelder wordt, als het laatste papierwerk is afgerond, voor de rest van het seizoen verhuurd aan Sønderjyske.

SC Heerenveen verhuurt Deen en staakt zoektocht naar buitenspeler
© Pro Shots

Heerenveen nam Frederiksen in de zomer van 2017 over van Viborg FF. Sindsdien maakte de creatieve middenvelder een prima indruk in de jeugd en op trainingen van de hoofdmacht, maar de stap naar de hoofdmacht bleek groot. De Deen draaide wel de voorbereiding mee, maar speelde nog geen minuut in het eerste elftal van Heerenveen.

De club besloot daardoor dat het beter was als hij ergens anders ervaring op zou doen. Sønderjyske, de nummer dertien van de Deense competitie, biedt nu uitkomst. Die club huurt Frederiksen tot komende zomer. Het contract van de jonge middenvelder in Friesland loopt nog door tot medio 2022. Frederiksen is na Anders Dreyer en Nemanja Mihajlovic de derde speler die deze maand vertrekt, daar tegenover staat de komst van spits Runar Espejord.

Buitenspeler
Graag had Heerenveen er ook nog een extra buitenspeler bij gewild. Met de achttienjarige Arjen van der Heide heeft trainer Johnny Jansen maar één pure buitenspeler als back-up voor Mitchell van Bergen en Chidera Ejuke. Het liefst wilde Heerenveen in de winter al een buitenspeler halen om die het komende half jaar klaar te stomen om één van bovenstaand duo op te volgen. Het is echter niet gelukt om een betaalbare speler te vinden die in dat plaatje pastte.

Een andere belangrijke doelstelling voor de winterwindow was het behouden van de sterspelers. Dat is dus gelukt. Voor Chidera Ejuke kwam wel een bod uit Saudi-Arabië, maar zowel Heerenveen als Ejuke zelf vond dat niet interessant. Mogelijk vertrekt verdediger Andreas Skovgaard nog wel. Voor de 22-jarige verdediger is interesse uit Noorwegen en Zweden, daar is de transfermarkt voorlopig nog open.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.