Onverstoorbare Tadic stipt repeterend probleem Ajax aan

Reacties

Even dacht Dusan Tadic niet mee te kunnen doen met Ajax tegen FC Midtjylland vanwege coronaperikelen, maar de Servische captain reisde Ajax nog achterna en was belangrijk met de tweede Amsterdamse goal. Die goal was uiteindelijk voldoende voor drie punten (1-2).

Onverstoorbare Tadic stipt repeterend probleem Ajax aan
© Pro Shots
FC Midtjylland
FC Midtjylland
1 - 2
Ajax
Ajax

'Het was weer hetzelfde als tegen Atalanta Bergamo’, zei Tadic voor de camera van SBS6. Hij verwees daarmee naar het feit dat Ajax vorige week tegen Atalanta Bergamo een 0-2 voorsprong weggaf. Dit keer werd het 1-2. 'Dit is een wedstrijd die we weer moeten analyseren om beter van te worden, maar het belangrijkste zijn de drie punten. We moeten altijd hoog druk blijven zetten, want als we de bal hebben, hebben we meer rust aan de bal. Dat maakt het makkelijker voor ons. We moeten proberen onze eigen wedstrijd teblijven spelen’, stelde Tadic, die daarmee doelde op het feit dat Ajax dat tegen FC Midtjylland wederom niet deed.

De captain bleef in eerste instantie thuis vanwege coronaperikelen, maar hij vloog zijn teamgenoten alsnog achterna. Net als Andre Onana en Ryan Gravenberch kon de Serviër zodoende alsnog in de basis beginnen in de derde Champions League-wedstrijd van het seizoen. 

Tadic had naar eigen zeggen geen moeite met het feit dat hij lang moest wachten op het bericht of hij überhaupt mee mocht spelen. 'We zijn professionals dus je moet altijd klaar zijn om te spelen. Ik heb hetzelfde gedaan als altijd voor een wedstrijd, maar het geeft natuurlijk wel meer motivatie als je ook weet dat je mag gaan spelen.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
10-3
+7
13
2
Atalanta Bergamo
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Ajax
6
2
1
3
7-7
0
7
4
FC Midtjylland
6
0
2
4
4-13
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.