Drenthe maakt verrassende rentree in Spanje

Reacties

De rentree van Royston Drenthe als profvoetballer is nu dan toch écht aanstaande. Het toptalent van weleer werd woensdag gespot in Spanje, waar hij een contract tekende bij Racing Murcia.

Drenthe maakt verrassende rentree in Spanje
© Pro Shots

Eind vorig jaar leek een Poolse zesdeklasser nog aan de haal te gaan met de eenvoudig Oranje-international, maar dat bleek uiteindelijk om een publiciteitsstunt te gaan. In 2019 kwam er na een dienstverband bij Sparta een voorlopig einde aan de veelbewogen carrière van Drenthe, die hem langs onder meer Feyenoord, Real Madrid, Everton en het Russische Alania Vladikavkaz bracht. De flamboyante Rotterdammer wilde zich meer gaan richten op zijn carrière als rapper en ging intussen voetballen bij topamateurclub Kozakken Boys.

Drenthe komt nu dus terug op dat besluit. Bij Racing Murcia, actief op het vierde niveau, kan Drenthe zeven jaar na zijn vertrek uit Spanje zijn loopbaan als prof nieuw leven inblazen. Daar staat een doelpunt uit 2007 bij De Koninklijke veel mensen nog helder op het netvlies. Met een heerlijke knal van afstand liet hij het Spaanse voetbalpubliek toen kennismaken met zijn kwaliteiten. Het is de vraag of de vleugelverdediger, 33 jaar inmiddels, nog altijd tot zulke mooie dingen in staat is.

Bij zijn nieuwe club wordt Drenthe overigens teamgenoot van Mathias Pogba (de broer van), die in 2016/17 nog een seizoen uitkwam voor Sparta.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. Drenthe
Meer over R. Drenthe
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.