Drenthe doet na Sparta-avontuur een stapje terug

Reacties

Royston Drenthe vervolgt zijn carrière bij Kozakken Boys. De 32-jarige linkerflankspeler keerde vorig seizoen bij Sparta Rotterdam terug in het profvoetbal, maar doet nu weer een stap terug naar de Tweede Divisie.

Drenthe doet na Sparta-avontuur een stapje terug

Drenthe kwam via zijn neef Tyrone Conraad bij Kozakken Boys terecht. Hij maakte deze zomer de overstap van SC Cambuur naar de club uit de Tweede Divisie. 'Tryone is een neef van mij. Ook kende ik Mark Veenhoven nog, op die manier ben ik in contact gekomen met Kees (Spaan, technisch directeur, red.). Kozakken Boys is voor mij een bewuste keuze. Het is dicht bij huis en ik kan meer tijd doorbrengen met mijn familie', vertelt Drenthe op de clubsite.

Drenthe blies zijn professionele voetbalcarrière in de zomer van 2018 nieuw leven in. De voormalig speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid ging onder Henk Fraser aan de slag bij Sparta. Daar liet hij aan het begin van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie zien het voetballen nog niet te zijn verleerd.

De eerste elf wedstrijden speelde Drenthe steeds negentig minuten mee. Hij scoorde daarin drie keer. De tweede seizoenshelft was Drenthe niet altijd meer een vaste basisklant onder Fraser en ook in de play-offs stelde Fraser de 32-jarige routinier niet meer op. In de laatste ronde van de play-offs bewerkstelligde Sparta promotie naar de Eredivisie ten koste van De Graafschap. Vervolgens besloot de club om het aflopende contract van Drenthe niet te verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer R. Drenthe
Meer over R. Drenthe
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.