Dramatische nederlaag voor Stevens, rentree Dilrosun

Huub Stevens heeft in de strijd tegen degradatie een bittere nederlaag geleden. VfL Wolfsburg profiteerde van de uitglijder van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz.

Schalke 04
Schalke 04
1 - 2
Eintracht Frankfurt

De zwaarbevochten zege bij Hannover 96 had vorige week de missie van Huub Stevens een flinke impuls gegeven. Suat Serdar had Schalke met zijn winnende treffer de zo welkome zege bezorgd. De 21-jarige middenvelder trad een week later in Frankfurt andermaal in de schijnwerpers. Halverwege de eerste helft tekende hij voor de gelijkmaker nadat Eintracht Frankfurt via Ante Rebic voortvarend aan de ontmoeting was begonnen.

De goal van Serdar leek genoeg voor een punt voor Schalke. Eintracht Frankfurt, met Jetro Willems en Jonathan de Guzman in de basis, was tot in blessuretijd niet bij machte Stevens en co pijn te doen. De nummer vier van de Bundesliga dreigde genoegen te moeten nemen met een punt als resultaat van het bezoek aan Gelsenkirchen.

In blessuretijd kwam de verlossing voor de gasten en de genadeklap voor de gastheren. Op advies van de VAR besloot scheidsrechter Sascha Stegemann hands van Daniel Caligiuri te bestraffen met een strafschop, die door Jovic onberispelijk werd benut. Schalke, dat Serdar in de extra tijd zijn tweede gele kaart zag incasseren, kon met moeite de bittere teleurstelling verwerken. De nog wel voordelige marge op de gevreesde zestiende plaats is gekrompen tot vijf punten.

VfL Wolfsburg
3 - 1
Hannover 96
Hannover 96

VfL Wolfsburg heeft met meer moeite dan verwacht goede zaken gedaan in de strijd om de Europese tickets. Dankzij de zege op hekkensluiter Hannover 96 en het verlies van Bayer Leverkusen is de ploeg van Bruno Labbadia naar de zesde plaats geklommen.

Renato Steffen was met twee goals de beul voor de gasten, maar ook Wolfsburg-doelman Pavao Pervan speelde een grote rol in het succes van de thuisploeg. De 31-jarige goalie moest onverwachts opdraven nadat eerste keuze Koen Casteels in de warming-up geblesseerd was geraakt. Pervan kweet zich prima van zijn taak. Met name in de tweede helft hield hij Wolfsburg met enkele knappe reddingen op de been. Hij moest na een half uur alleen een antwoord schuldig blijven op de inzet van Henrik Weydandt. Voor Hannover bleek dat het enige doelpunt. Wolfsburg maakte het karwei in de 78ste minuut af met de 3-1 van Jérôme Roussillon.

VfB Stuttgart
1 - 1
1. FC Nürnberg

Het duel met VfB Stuttgart was voor 1. FC Nürnberg de uitgelezen kans om de hoop op handhaving nieuw leven in te blazen. Een nederlaag in de Mercedes Benz Arena zou het ontlopen van degradatie tot een zeer lastige opgave maken. Dat donkerste scenario bleef in de kast te kunnen door toedoen van Matheus Pereira, die kort voor rust tegen de verhouding in de gasten naar een voorsprong kopte. Een kwartier voor tijd kwam VfB Stuttgart wel langszij via Muhammed Kabak, maar het bleef bij de gelijkmaker.

Hertha BSC
Hertha BSC
1 - 2
Fortuna Düsseldorf

Javairô Dilrosun heeft na vijf maanden zijn rentree gemaakt bij Hertha BSC. De aanvaller maakte in de zeventigste minuut zijn opwachting. Bij zijn eerste optreden sinds november 2018, nadat hij na zijn Oranje-debuut was teruggekeerd met een blessure, moest hij een nederlaag helpen voorkomen. Fortuna Düsseldorf leidde in de Duitse hoofdstad dankzij twee goals van Benito Raman, waar de thuisploeg niet verder was gekomen dan een treffer van Marko Grujic. De marge bleek genoeg voor de zege, iets dat ook Dilrosun niet kon voorkomen.