Schalke 04 heeft zondag het eerste succes geboekt sinds de rentree van Huub Stevens. De zege op Hannover 96 geeft lucht, maar is vanwege het spel geen bevrijding.

Hannover 96
0 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Na de mislukte rentree op de bank van Schalke 04 – 0-1 tegen RB Leipzig - had Huub Stevens zijn ploeg in de interlandperiode klaargestoomd voor het cruciale duel met Hannover. Een succes tegen de hekkensluiter moest Die Königsblauen de welkome lucht geven in de strijd tegen degradatie.

De eerste helft in de HDI Arena was op dat punt niet echt bevrijdend. Schalke 04 leidde weliswaar na 45 minuten met 0-1 dankzij een treffer van Suat Serdar, maar het wedstrijdbeeld bood ook reden voor zorg. Hannover 96 had immers enkele meer dan aardige kansen afgedwongen.

Stevens besefte daarom ongetwijfeld dat hij niet met een gerust hart achterover kón leunen. Zijn houding na de 1-0 vertelde het verhaal. Hij beperkte zich na de treffer tot een vuistje als begroeting van de goal, maar vervolgens nam hij stoïcijns plaats op de bank.

In de tweede helft probeerde Hannover met meer opportunisme de negentiende nederlaag van het seizoen te voorkomen. Het leidde tot grote kansen voor de thuisploeg, dat door toedoen van keeper Alexander Nübel en het aluminium de gelijkmaker werd onthouden. Schalke, met Jeffrey Bruma in de basis, sleepte met hangen en wurgen de drie punten binnen.

Schalke 04 heeft door de uitermate benauwde zege afstand genomen van de rode streep. Voor Hannover 96 zijn met nog zeven duels te gaan de vooruitzichten er niet beter op geworden om directe degradatie te voorkomen.