De spanning is in alle opzichten om te snijden voor Schalke en Stevens

Reacties

Na een pauze van twee weken, vanwege de interlandbreak, gaat de missie van Huub Stevens om Schalke 04 in de Bundesliga te houden verder. Lijfsbehoud is niet alleen van sportief, maar zeker ook van financieel belang voor Die Knappen. Zondag wacht een heuse degradatiekraker.

De spanning is in alle opzichten om te snijden voor Schalke en Stevens
Hannover 96
Hannover 96
0 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Schalke gaat zondag om 15.30 uur op bezoek bij Hannover 96, dat zeventiende staat in de Bundesliga en zes punten minder heeft dan nummer zestien VfB Stuttgart. Aan het einde van de rit speelt de nummer zestien promotie/degradatiewedstrijden tegen de nummer drie uit de 2. Bundesliga en Schalke heeft, met nog acht speelronden te gaan, slechts drie punten meer dan Stuttgart. Op de laatste speeldag komen Schalke en Stuttgart elkaar overigens tegen in de Veltins-Arena.

Schalke hoopt dat de wereld er op dat moment al wat mooier uitziet dan dat het nu doet. De zevenvoudig kampioen van Duitsland is na het kwijtraken van spelers als Leon Goretzka en Max Meyer in de zomer bezig aan een waardeloos seizoen en moest in de Bundesliga al de ene na de andere teleurstelling zien te verwerken. In de knock-outfase van de Champions League was Manchester City over twee duels veel te sterk en na de 7-0 nederlaag in Engeland werd hoofdtrainer Domenico Tedesco aan de kant gezet. Stevens maakt het seizoen als interim-coach af.

Met de Nederlander op de bank werd er verloren van RB Leipzig (0-1) en ook de oefenwedstrijd tegen Sevilla, tijdens de interlandperiode, leverde geen doelpunt en dus geen succes op (0-2). Toch heeft Stevens, die Nabil Bentaleb al met een disciplinaire schorsing uit zijn selectie zette, goede hoop voor de wedstrijd tegen Hannover. Een wedstrijd die drie punten móét opleveren voor Schalke.

'De jongens die hier zijn gebleven tijdens de interlandbreak hebben veel arbeid geleverd en heel goed getraind', zei Stevens vrijdag tijdens zijn persconferentie. 'Mijn indruk is dat de jongens vol gas geven en er alles aan doen om het seizoen tot een goed einde te brengen. Het is belangrijk dat we alle neuzen dezelfde kant op hebben staan. Ik weet zeker dat de fans ons zullen steunen, zoals zij altijd doen.'

Het zijn mooie woorden van Stevens, maar hij kan toch niet ontkennen dat de nood hoog is bij Schalke. Dat weet ook Jochen Schneider, de nieuwe technisch directeur van de club. 'De situatie is erg bedreigend', zegt hij tegen Sport BILD. 'Het gevaar is dat buitenstaanders denken dat Schalke te groot is om te degraderen. Maar dat dachten we drie jaar geleden ook over VfB Stuttgart. Daarom is het belangrijk dat iedereen de ernst van de situatie inziet.'

Contracten
Degradatie zou niet alleen sportief, maar ook financieel gezien een ramp zijn voor Schalke. Sport BILD kwam deze week met het bericht dat enkele belangrijke spelers van de club een contract hebben dat bij degradatie uit de Bundesliga niet meer geldig is. Dat zou betekenen dat iemand als Sebastian Rudy, de 27-voudig Duits international die afgelopen zomer voor zestien miljoen euro werd overgenomen van Bayern München, bij degradatie transfervrij de deur uit zou wandelen.

Schalke voelde zich genoodzaakt om direct te reageren en het bericht over Rudy te ontkennen. Volgens Die Knappen is het tot medio 2022 doorlopende contract van de middenvelder geldig op alle niveaus en bestaat er geen clausule die zegt dat Rudy bij degradatie uit de Bundesliga transfervrij mag vertrekken. Maar dat Schalke bij het aantrekken van de grootverdiener nooit rekening heeft gehouden met een mogelijke degradatie, is wel duidelijk. De nummer twee van het afgelopen seizoen in de Bundesliga die in dit seizoen degradeert naar de 2. Bundesliga? Aan clubicoon Stevens de taak om dat rampscenario te voorkomen.

Resterend programma Schalke 04

Zondag 31 maart Hannover 96 Uit
Zaterdag 6 april Eintracht Frankfurt Thuis
Vrijdag 12 april 1. FC Nürnberg Uit
Zaterdag 20 april 1899 Hoffenheim Thuis
Zaterdag 27 april Borussia Dortmund Uit
Zondag 5 mei FC Augsburg Thuis
Zaterdag 11 mei Bayer Leverkusen Uit
Zaterdag 18 mei VfB Stuttgart Thuis
Hannover 96
Hannover 96
0 - 1
Schalke 04
Schalke 04
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.