Dramatische avond Anderlecht: nieuwe nederlaag én blessure Kompany

Reacties

De seizoenstart van Anderlecht begint catastrofale vormen aan te nemen. De formatie van Vincent Kompany leed vrijdagavond alweer zijn derde nederlaag van de competitie: kampioen RC Genk sloeg na rust toe. Alsof de gevallen topclub niet genoeg wordt geplaagd liep de speler-trainer ook nog eens een blessure op.

Dramatische avond Anderlecht: nieuwe nederlaag én blessure Kompany
Genk
Genk
1 - 0
Anderlecht
Anderlecht

Na een schamele oogst van twee punten uit vier speelrondes snakte Anderlecht naar een positief resultaat. Om een ommekeer te bewerkstellingen besloot Paars-Wit de rol van Kompany te veranderen. De verdediger zal zich voortaan op wedstrijddagen louter focussen op zijn rol als speler en laat zaken als tactiek en wissels aan zijn collega-trainer Simon Davies.

Met Philippe Sandler en Michel Vlap in de basis en Samir Nasri als valse spits ging Anderlecht matig van start tegen de titelverdediger. Veel combinaties mislukten, waardoor echte kansen uitbleven. RC Genk, dat met zes punten ook geen droomstart van de competitie beleefde, verwende het publiek in de eigen Luminus Arena al helemaal niet. De grootste mogelijkheid in de kansarme eerste helft was voor Vlap, die net geen succes had met een lob.

In de beginfase van de tweede helft toonde RC Genk een heel ander gezicht. Het doel van Anderlecht werd geregeld bestookt en nadat Joseph Paintsil en Sébastien Dewaest net geen succes hadden in de afronding was het in de 54ste minuut wél raak. Na een prachtige aanval belandde de bal bij Mbwana Samatta, die Anderlecht in rouw dompelde.

RC Genk had de smaak helemaal te pakken en Anderlecht mocht doelman Hendrik Van Crombrugge dankbaar zijn dat de schade niet verder opliep in de fase na de 1-0. Tot overmaat van ramp voor Anderlecht moest Kompany zich een kwartier voor tijd laten vervangen met wat veel weg had van een hamstringblessure. Vlak daarvoor had Sandler al plaats moeten maken en ook de Nederlander oogde niet okselfris. Ondanks de instructies van Kompany, die in de dug-out de coachtaken overnam van Davies, kwam Anderlecht niet langszij.

Scoren deed Paars Wit niet meer, waardoor Anderlecht met een ronduit treurige balans van twee punten uit vijf wedstrijden in de degradatiezone bivakkeert.

Pro League

Stand Pro League 2019/2020

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
12
Sint-Truiden
29
9
6
14
33-50
-17
33
13
AS Eupen
29
8
6
15
28-51
-23
30
14
Cercle Brugge
29
7
2
20
27-54
-27
23
15
KV Oostende
29
6
4
19
29-58
-29
22
16
SK Beveren
29
5
5
19
21-60
-39
20
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.