Kompany zet bij Anderlecht als coach al een stapje terug

Reacties

De beroerde start van het seizoen – twee remises en twee nederlagen - heeft geleid tot een aanpassing van de rol van Vincent Kompany bij Anderlecht. De international zal zich op wedstrijdendagen minder richten op zijn taken als coach en meer op die van speler. Ook gaat hij de aanvoerdersband dragen.

Kompany zet bij Anderlecht als coach al een stapje terug

Na zijn verblijf bij Manchester City keerde Kompany deze zomer in de hoedanigheid van speler-coach terug in Brussel, waarbij Simon Davies als zijn rechterhand officieel als coach op de bank zat. Nu wordt die aan de zijlijn de leidende figuur bij wedstrijden in plaats van de verdediger.

Met de aanpassing wordt volgens Davies allerminst afgeweken van de ingezette koers. 'We volgen onze visie en houden die vol. We zijn elkaar nog altijd aan het ontdekken, de spelers en de staf, maar ook de spelers onderling en de staf onderling', zei hij in de aanloop naar het duel met Genk van vrijdag. 'Als we morgen winnen, dan leren we daaruit. Als we verliezen, leren we daar ook uit. We zitten in een proces en zullen uiteindelijk succesvol zijn.'

Er is wel een verschuiving wat verantwoordelijkheden betreft. 'Vinnie zal zich op wedstrijddagen meer focussen op zijn rol als speler', aldus Davies. 'Hij is de beste voetballer in onze competitie en moet dat ook kunnen bewijzen. Op die manier krijg ik ook meer verantwoordelijkheid langs de zijlijn. Als er wissels moeten gebeuren of er moet tactisch bijgeschaafd worden zal ik dat meer bepalen.'

Kompany stapt wel vanaf nu met de aanvoerdersband om zijn arm het veld op. 'Hij houdt zoveel van deze club dat hij alles op zich neemt, maar tijdens wedstrijden zijn er altijd zaken die je niet kunt voorzien en waar je als speler niet mee kan bezig zijn. Hij zal de leider zijn op het veld, ik in de dug-out. Met de hulp van mijn assistenten', zei Davies.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.