Dramatisch presterend Twente stuit uitgerekend op ploeg in vorm

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Het dramatisch aan de competitie begonnen FC Twente stuit zondag voor eigen publiek op FC Utrecht.

Dramatisch presterend Twente stuit uitgerekend op ploeg in vorm
 
Speelronde5
Aftrap14.30 uur
ScheidsrechterJochem Kamphuis

• Het verhaal van FC Twente is bekend. De Tukkers zijn bezig aan de slechtste competitiestart in de clubhistorie en proberen tegen FC Utrecht eindelijk van de nul af te komen. Heel anders is de situatie bij de Domstedelingen, die na vier speelrondes al negen punten hebben verzameld.

• FC Twente-FC Utrecht stond al 46 keer eerder op het programma in de Eredivisie. De thuisploeg heeft een positieve balans met 27 overwinningen en acht verliesbeurten. Elf keer bleef een winnaar uit.

• Een inktzwarte primeur dreigt voor FC Twente. Voor het eerst in de clubhistorie kunnen de Tukkers een serie van acht Eredivisie-nederlagen neerzetten.

FC Twente zet dramatische serie voort tegen Sparta Rotterdam.

• Wat de FC Twente-fans misschien hoop zal geven is dat de Enschedeërs slechts één van hun laatste twaalf thuiswedstrijden tegen FC Utrecht verloren. In die reeks noteerde de landskampioen van 2010 acht zeges en drie gelijke spelen.

• Voor de 69ste keer in een Eredivisie-wedstrijd fungeert René Hake als trainer van FC Twente. De langste reeks voor een oefenmeester van de Tukkers sinds Hans Meyer (120 wedstrijden tussen 1996 en 1999).

• FC Utrecht is deze jaargang in vorm, getuige ook de eerste plaatsen in de klassementen van meeste schoten doel (36) en minste schoten op doel tegen (tien).

FC Utrecht heeft geen kind aan Roda JC.

• Voor de vijfde keer in de clubhistorie kan FC Utrecht vier zeges boeken tijdens de eerste vijf speelrondes. Opmerkelijk: de vorige keren dat de Domstedelingen dit presteerden eindigden ze in het rechterrijtje.

• In dit nog verse seizoen heeft FC Utrecht nog geen enkel doelpunt gemaakt uit een standaardsituatie. Slechts één andere club wachtte voorafgaand aan deze speelronde nog op een dergelijke primeur: Ajax.

De laatste vijf edities van FC Twente-FC Utrecht:

SeizoenUitslag
2012/132-4
2013/146-0
2014/153-1
2015/163-1
2016/171-1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.