Drama voor Werner en Duitsland: streep door WK

Reacties

Timo Werner gaat niet naar het WK. De spits van RB Leipzig liep woensdag een blessure op in het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk. Een scheurtje in zijn enkel houdt Werner de rest van het jaar aan de kant, meldt zijn club donderdag.

Drama voor Werner en Duitsland: streep door WK
© Pro Shots
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
0 - 4
RB Leipzig
RB Leipzig

Dat kost hem dus ook het WK. Werner liep de blessure op na een tackle van Taras Stepanenko van Shakhtar en moest zich al snel laten vervangen. Zijn trainer Marco Rose sprak na afloop van die wedstrijd nog hoopvolle woorden. 'Hij had pijn, maar het moet nog preciezer onderzocht worden. De dokter zegt dat het niets ernstigs lijkt te zijn.' Een scan in Leipzig wees uit dat het wel degelijk een serieuze kwetsuur is.

Die Roten Bullen moeten het nu in de resterende drie Bundesligawedstrijden van 2022 zonder hun aanvalsleider zien te rooien. Leipzig treft voor de winterstop nog 1899 Hoffenheim, SC Freiburg en Werder Bremen. Erger voor hem is dat dus ook het WK aan zijn neus voorbij gaat. Duitsland is in de poulefase op het toernooi ingedeeld bij Japan, Spanje en Costa Rica.

Een streep door de rekening van Bundestrainer Hansi Flick, die Werner hoogstwaarschijnlijk had geselecteerd voor het toernooi, want hij zat wel in de voorselectie. Mogelijke andere namen in de punt van de aanval zijn Thomas Müller en Lukas Nmecha, waarbij aangetekend moet worden dat Müller momenteel ook met een kwetsuur langs de kant staat.

Trainer Flick reageerde op deze lelijke streep door de rekening. 'Dit is een zuur bericht. Voor Timo persoonlijk vind ik het heel jammer, omdat hij het WK mist dat hij absoluut wilde spelen, maar vooral voor de ploeg is het wegvallen van Timo een groot verlies. We missen nu een uitstekende aanvaller die veel scoort voor de nationale ploeg. We wensen Timo allemaal een spoedig herstel.'

Wereldkampioenschap

Stand Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.