Dost staat met hak aan basis overwinning Wolfsburg

Reacties

FC Augsburg heeft zijn meerdere moeten erkennen in VfL Wolfsburg (0-2) tijdens de eerste speelronde van de Bundesliga. Bas Dost gaf in zijn mogelijke afscheidsduel een fraai visitekaartje af.

Dost staat met hak aan basis overwinning Wolfsburg

VfL Wolfsburg wil geen herhaling van het afgelopen seizoen, waarin het naast Europees voetbal greep. Manager Klaus Allofs en trainer Dieter Hecking hebben de bezem door de selectie gehaald. Namen als Dante (Olympique Nice), André Schürrle (Borussia Dortmund), Max Kruse (Werder Bremen) en Naldo (Schalke 04) zijn vertrokken.

Dost wordt gezien als mogelijk de volgende die komende week Die Wölfe achter zich laat. De Oranje-international wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Sporting Lissabon, terwijl Engeland als bestemming wordt genoemd.

Daarom kan het zomaar zijn dat Dost zaterdag tegen FC Augsburg zijn laatste minuten heeft gemaakt voor VfL Wolfsburg. De Oranje-international kwam aan de aftrap. Hij dankte zijn basisplaats mede aan het blessureleed van aanwinst Mario Gómez, de beoogde eerste keus van Hecking. Al was de trainer zeer te spreken over de inzet van Dost tijdens de trainingen.

In elk geval heeft Dost in mogelijk zijn afscheidsduel laten zien dat hij zeker nog van waarde kan zijn voor Wolfsburg. Tegen FC Augsburg, dat in de vorige vier thuisduels met Wolfsburg geen treffer incasseerde, brak hij de ban in de kansarme eerste helft.

In de 34ste minuut had hij zijn eerste balcontact in het vijandelijke strafschopgebied. Maar een minuut later was hij de gevierde man. Na een voorzet van Daniel Caligiuri legde Dost de bal met de hak neer voor David Didavi, die van veertien meter met een knalhard schot de score opende.

Dost ging in de 81ste minuut naar de kant. Hij zag hoe Ricardo Rodríguez in de slotfase de zege voor Wolfsburg veiligstelde met een directe vrije trap. Daardoor konden Dost en Jeffrey Bruma de felicitaties in ontvangst nemen van hun FC Augsburg-landgenoten Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.