Dost krijgt opgeleefde Gómez als concurrent bij Wolfsburg

Reacties

Bas Dost krijgt te maken met geduchte concurrentie bij VfL Wolfsburg. De kwartfinalist van het voorbije Champions League-seizoen heeft zich versterkt met Mario Gómez, die overkomt van Fiorentina. Met de transfer is volgens Duitse media zeven miljoen euro gemoeid.

Dost krijgt opgeleefde Gómez als concurrent bij Wolfsburg

De 31-jarige aanvaller stond sinds medio 2013 onder contract bij de Serie A-club. Het afgelopen seizoen werd Gómez verhuurd aan Besiktas, dat mede dankzij de 26 competitiegoals van de Duitser beslag legde op de Turkse landstitel.

De 'renaissance' van Gómez leverde hem een plaats in de EK-selectie van Die Mannschaft en uiteindelijk zelfs een basisplaats op. Door een in de kwartfinale tegen Italië opgelopen blessure miste de spits het met 2-0 verloren treffen in de halve eindstrijd tegen Frankrijk. Voor Gómez wordt VfL Wolfsburg na VfB Stuttgart en Bayern München zijn derde club in de Bundesliga.

Hoofdcoach Dieter Hecking ziet Gómez als een geweldige versterking voor zijn elftal. 'Voor mij is hij de beste spits van Duitsland. Zijn successen en statistieken spreken voor zich. Daarnaast is hij een echte leider. Hij past bij mijn team en onze club', zegt de trainer op de Wolfsburg-site.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.