Dost profiteert van flater, maar ziet eigen keeper twee keer de fout in gaan

Bas Dost heeft zondagmiddag ondanks zijn zesde goal van het seizoen niet kunnen voorkomen dat de achterstand van Club Brugge op koploper Union St. Gillis weer is gegroeid. Tegen Standard Luik gaf de kampioen van België, waar Noa Lang ontbrak door een schorsing, een marge van twee goals uit handen.

Club Brugge
Club Brugge
2 - 2
Standard Luik

Dost moest de eerste maanden van het seizoen genoegen nemen met een plek op de bank, maar heeft de smaak weer te pakken na twee goals in het bekerduel met Deinze (4-2). Trainer Philippe Clement stelde de Nederlandse spits vervolgens ook op tegen Sint-Truiden, met opnieuw twee goals als resultaat. Zondag was het opnieuw raak in de kraker tegen Standard.

Dit keer kreeg Dost wel heel veel hulp van doelman Arnaud Bodart. De sluitpost van Standard liet een hoge bal na een kwartier los en zag de bal via de kruin van de 32-jarige spits achter hem in het doel belanden. De VAR checkte nog even of er sprake was van een overtreding, maar zag geen reden het doelpunt af te keuren na de ongelooflijke flater van de 23-jarige Belg.

Het zou niet de enige keepersfout van de middag blijken. Aan de 2-0 van Charles De Ketelare, een streep in de bovenhoek, kon Bodart weinig doen. Maar Simon Mignolet mocht het zichzelf aanrekenen dat Standard terugkwam in de wedstrijd. De doelman kwam in de 39ste minuut veel te ver zijn doel uit, wat werd afgestraft door Aron Dønnum. En na rust ging de bal op de stip na wild uitkomen van Mignolet.

Verdediger Noë Dusenne benutte het buitenkansje, waardoor de 2-0 voorsprong van Club Brugge vijf minuten na rust weer was verdampt. Na de gelijkmaker liepen de gemoederen bij momenten flink op, maar een winnaar kwam er niet meer. Zo maakte Bodart een vrije trap van Hans Vanaken onschadelijk. Ook Dost kon het verschil niet meer maken. Ruud Vormer was toen al gewisseld.