Dos Santos doet Van den Brom herinneren aan z'n eerste goal

John van den Brom heeft lovende woorden gesproken over de achttienjarige Dabney dos Santos, die tegen Go Ahead Eagles (2-0 winst) zijn eerste doelpunt voor AZ maakte.

Met een geplaatst schot besliste Dos Santos in de zeventigste minuut de wedstrijd in het voordeel van AZ. Het was een primeur voor de aanvallende middenvelder, die nog niet eerder scoorde in het betaald voetbal. 'Heel erg mooi dat hij eindelijk zijn eerste doelpunt maakt', oordeelde trainer John van den Brom tegenover FOX Sports.

'Dan ga je als trainer terug naar het moment dat je zelf je eerste treffer maakte', verklaarde Van den Brom zijn blijdschap. 'Dat is een geweldig gevoel. Dit is goed voor hem en de club, want het is een zelfopgeleide speler. Hij verdient het om even in het zonnetje te staan.'

Van den Brom vervolgde daarna zijn lofzang op Dos Santos. 'Hij kiest altijd voor de goede oplossing. Hij moet nog wel beter en sterker worden, maar dat wordt hij vanzelf door dit soort wedstrijden te spelen. Ik ben al een tijdje met hem bezig en heb hem gezegd dat hij hiervan moet genieten.'

Steven Berghuis maakte in de 87ste minuut zijn rentree na drie maanden blessureleed. Het AFAS Stadion trakteerde hem op een warm applaus. 'Dat was echt top', vertelde een glunderende Berghuis. 'In het verleden zat ik op de bank bij FC Twente en toen werd Bryan Ruiz zo toegejuicht, nu maak ik het zelf mee. Het was écht mooi.'

Effectiever
Go Ahead-coach Foeke Booy had een simpele verklaring voor de nederlaag van zijn ploeg. ‘We hebben niet heel slecht gespeeld, maar we kwamen moeilijk door de goede organisatie van AZ heen. We hebben wel kansen gehad op de gelijkmaker, maar AZ was gewoon effectiever.’