December geen feestmaand voor AZ

Reacties

● AZ verloor slechts twee van de negentien thuiswedstrijden tegen Go Ahead Eagles in de Eredivisie (W9, G8).

December geen feestmaand voor AZ

● De ploeg uit Alkmaar is ongeslagen in de laatste zes thuisduels met de Eagles (W3, G3) en won de drie meest recente ontmoetingen.

● AZ is nog ongeslagen in de vier thuiswedstrijden onder leiding van John van den Brom (W1, G3), maar kreeg in deze Eredivisieduels wel zeven doelpunten tegen.

● AZ won voor het eerst in het kalenderjaar 2014 drie Eredivisiewedstrijden op rij en kreeg daarin geen enkel doelpunt tegen. De laatste keer dat de ploeg vier wedstrijden op rij won was tussen oktober en november 2011 (vier clean sheets destijds).

● De Alkmaarders wonnen sinds 2010 slechts twee van de dertien Eredivisieduels in december (G2, V9) en verloren de laatste vijf duels in deze maand.

● AZ-aanvoerder Nemanja Gudelj maakte vijf goals in zijn laatste vijf Eredivisiewedstrijden. De Serviër staat nu op zes treffers in de competitie, zijn hoogste seizoenproductie ooit.

● Van alle hoofdtrainers die dit seizoen tussentijds zijn aangesteld, pakte AZ-coach John van den Brom gemiddeld het meeste aantal punten per duel (1,71).

● Go Ahead Eagles veroverde slechts vijf punten in zijn laatste vijf duels (W1, G2, V2).

● Go Ahead slaagde er in de laatste dertig uitwedstrijden in de Eredivisie niet in de nul te houden (73 tegentreffers in totaal).

● De Eagles waren in 2014 vaker trefzeker in uitduels (negentien goals in vijftien wedstrijden) dan in thuiswedstrijden (achttien uit vijftien).

● Go Ahead-middenvelder Sander Duits maakte zijn eerste Eredivisiedoelpunt op bezoek bij AZ (maart 2003 in dienst van De Graafschap) en boekte in zijn loopbaan slechts één zege in vijf ontmoetingen met de Alkmaarders (G1, V3).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.