Dortmund wint via penalty's na doldwaze minuut Sokratis

Reacties

Borussia Dortmund heeft zich ten koste van Hertha BSC voor de kwartfinale van het toernooi om de DFB-Pokal geplaatst. Strafschoppen gaven de doorslag, nadat het duel in 1-1 was geëindigd.

Dortmund wint via penalty's na doldwaze minuut Sokratis

Hertha kwam in de 27ste minuut op voorsprong via een bijzonder fraaie treffer van Salomon Kalou. De ex-speler van Feyenoord volleerde knap raak na een voorzet van Niklas Stark.

Het was echter niet genoeg voor de zege, want Dortmund kwam vlak na rust langszij. Nadat Ousmane Dembélé de bal tegen de paal had geschoten legde hij af op Christian Pulisic, die Marco Reus in staat stelde gelijk te maken. Nadien werd er niet meer gescoord, waardoor een verlenging uitkomst moest bieden.

In die verlenging baarde Sokratis Papastathopoulos nog het meeste opzien. Niet door te scoren, maar door op zeer merkwaardige wijze twee gele kaarten te verzamelen. Nadat hij geel had gekregen vanwege commentaar op de arbiter, bleef hij zijn onvrede dermate lang in woord en gebaar kenbaar maken dat die hem nóg een gele kaart toonde. Gescoord werd er in de verlenging niet, waardoor penalty's uitkomst moesten bieden. De strafschoppenreeks werd met 3-2 gewonnen door Dortmund, want Fabian Lustenberger, Vladimir Darida en Kalou misten namens Hertha.

Daarmee is het deelnemersveld van de kwartfinale bekend. Behalve Dortmund zijn Eintracht Frankfurt, Schalke 04, Sportfreunde Lotte, Borussia Mönchengladbach, Bayern München, Arminia Bielefeld en Hamburger SV nog actief in het toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.