Dortmund wint niet maar heeft sterkhouders terug voor CL-duel met PSV

Reacties

Borussia Dortmund is zaterdagavond niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen VfL Wolfsburg. De ploeg raakte daardoor verder achterop in de Bundesliga, maar zag wel twee belangrijke spelers terugkeren voor het Champions League-duel met PSV.

Dortmund wint niet maar heeft sterkhouders terug voor CL-duel met PSV
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
1 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Jaden Sancho en Julian Brandt keerden terug in de basis bij Dortmund na blessureleed. De man in vorm, Donyell Malen, begon verrassend vanaf de bank. Ian Maatsen mocht het wel vanaf de aftrap laten zien. Na acht minuten zette Niclas Füllkrug de bezoekers op voorsprong. De spits werkte de bal in de rebound via Wolfsburg-doelman Koen Casteels tegen het net.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het eerste bedrijf werd de wedstrijd een lange tijd stilgelegd door een nieuwe protestactie van de supporters. Uit onvrede over het besluit om investeerders toe te laten tot de organisatie van de Bundesliga en 2. Bundesliga gooiden fans tennisballen het veld op.

Nadat de fans zich ook in de tweede helft lieten gelden met tennisballen, kwam Wolfsburg op gelijke hoogte. Zowel doelman Gregor Kobel als Reus konden de bal niet goed wegwerken en daardoor kon invaller Yannick Gerhardt eenvoudig binnenkoppen.

Doelpunten bleven uit in de slotfase en dus moest Dortmund genoegen nemen met een gelijkspel tegen Wolfsburg. Aanstaande dinsdag speelt de ploeg van trainer Edin Terzic de achtste finale van de Champions League tegen PSV. Het eerste duel wordt gespeeld in Eindhoven.

Di 20 feb.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
32
26
6
0
82-23
+59
84
2
Bayern München
32
22
3
7
90-41
+49
69
3
VfB Stuttgart
32
21
4
7
73-39
+34
67
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.