Dortmund verstevigt koppositie na eenvoudige zege

Borussia Dortmund is zondag uitgelopen op achtervolger Bayern München. De koploper won de thuiswedstrijd tegen Hannover 96 met 3-1. Robert Lewandowski ontpopte zich tot man van de wedstrijd.

In de eerste helft was het wachten op een doelpunt van de thuisploeg. Dortmund was de bovenliggende partij en kwam logischerwijs op voorsprong. In de 27ste minuut verschalkte Lewandowski Hannover-doelman Robert Zieler met een hard schot.

Tien minuten na de rust rekende Lewandowski af met de bezoekers. Op aangeven van Jakub Blaszczykowski bepaalde de aanvaller de score op 2-0. Een schrale troost voor Hannover was de manier waarop de aansluitingstreffer tot stand kwam. Een prachtig schot van Didier Ya Konan zorgde ervoor dat de spanning enigszins terugkwam in de wedstrijd.

Uiteindelijk bracht Lucas Barrios, ingevallen voor Lewandowski, Hannover de nekslag toe: 3-1. Dortmund staat vier punten voor op nummer twee Bayern München. Hannover 96 blijft zevende staan. Foto: VI Images