Dortmund verbreekt clubrecords met aantrekken Schürrle

Reacties

Het toch al uiterst actieve Borussia Dortmund heeft opnieuw een slag geslagen op de transfermarkt. Een dag na de terugkeer van Mario Götze komt André Schürrle (25) voor 32 miljoen euro over van VfL Wolfsburg, een nieuw clubrecord voor de nummer twee van Duitsland. De Duitse aanvaller heeft voor vijf jaar getekend.

Dortmund verbreekt clubrecords met aantrekken Schürrle

Schürrle is na Götze (Bayern München), Ousmane Dembélé (Stade Rennes), Sebastian Rode (ook Bayern), Raphaël Guerreiro (Lorient), Marc Bartra (Barcelona), Emre Mor (FC Nordsjælland) en Mikel Merino (Osasuna) alweer de achtste zomeraanwinst voor Dortmund, dat in totaal nu al 115 miljoen euro heeft uitgegeven aan nieuwe spelers.

Dortmund verbreekt daarmee alle records. De zomer van 2014 was tot nu toe de duurste uit de clubhistorie met 65 miljoen euro. Nu heeft de voornaamste uitdager van Bayern dat bedrag al bijna uitgegeven aan de transfers van Götze en Schürrle alleen. De inmiddels alweer aan Manchester United verkochte Henrikh Mkhitaryan is met 27,5 miljoen euro dan ook niet langer de duurste aankoop ooit.

Dat Dortmund bereid is 32 miljoen te betalen voor Schürrle – evenveel als Chelsea anderhalf jaar terug ontving van Wolfsburg voor de 55-voudig international – is gezien zijn band met trainer Thomas Tuchel niet verwonderlijk. De twee kennen elkaar nog uit hun gezamenlijke tijd bij FSV Mainz 05, waar Schürrle als piepjonge schaduwspits twintig keer scoorde in twee seizoenen.

Die productie evenaarde de multifunctionele aanvaller sindsdien alleen bij Bayer Leverkusen (23 goals in 83 duels). Afgelopen seizoen benaderde de EK-ganger dat niveau echter weer door voor Wolfsburg twaalf keer te scoren. Daardoor krijgt Schürrle nu de kans om bij Dortmund een gevreesd aanvalskwartet te vormen met Pierre-Emerick Aubameyang, Götze en Marco Reus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.