Dortmund komt laat los tegen tien man Eintracht

Eintracht Frankfurt heeft zich met een man minder kranig geweerd, maar Borussia Dortmund bracht het krachtsverschil in het laatste half uur tot uitdrukking (4-1).

Het contrast kon nauwelijks groter zijn tussen Borussia Dortmund en Eintracht Frankfurt. Waar de thuisploeg uit de laatste vijf Bundesliga-duels de meeste punten (12) verzamelde, daar was de oogst van de gasten juist uiterst minimaal (2). Ook met de doelcijfers was het verschil in vorm duidelijk; 13 tegen 2.

Maar dat verschil kwam pas in het laatste half uur ook in de score tot uitdrukking. Borussia Dortmund had weliswaar snel een antwoord op de vroege openingstreffer van Alexander Meier. Maar na de 1-1 van Henrik Mkhitaryan liet de gezien het overwicht logische voorsprong op zich wachten.

Dat mocht Pierre-Emerick Aubameyang zich aanrekenen. De anders zo trefzekere Gabonees liet op slag van rust een uitgelezen kans op de 2-1 liggen. Hij miste een strafschop, die was gegeven na een overtreding van Slobodan Medojevic op Gonzalo Castro.

De beslissing van scheidsrechter Christian Dingert had echter wel meer gevolgen voor de gasten aangezien Medojevic met het veroorzaken van de strafschop ook nog zijn tweede gele kaart incasseerde.

Met een man minder hield Eintracht tot de 57ste minuut stand. Maar met een schitterende BVB-aanval werd het verzet gebroken. Ilkay Gündogan vond de opgekomen Shinji Kagawa, die de bal direct met buitenkant voet neerlegde voor Aubameyang.

Voor de Gabonees was het een koud kunstje zijn achttiende treffer van het seizoen te maken. Daarmee werd het krachtsverschil onderstreept aangezien de goal van Meier tegen BVB de negentiende was van heel Eintracht.

Dortmund, dat dankzij Mats Hummels en Adrian Ramos de overwinning extra cachet gaf, hield de achterstand op koploper Bayern München beperkt tot vijf punten. Eintracht, dat de geblesseerde Luc Castaignos nog moet missen, staat met de vijfde plaats net boven de rode streep.