Dortmund hoopt Malen op tijd klaar te stomen voor weerzien met PSV

Reacties

Borussia Dortmund hoopt dat Donyell Malen in actie kan komen tijdens het Champions League-duel met PSV. De Nederlander kampt met een lichte knieblessure en bleef zaterdag op bezoek bij VfL Wolfsburg de hele wedstrijd op de bank.

Dortmund hoopt Malen op tijd klaar te stomen voor weerzien met PSV
PSV
PSV
1 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Dortmund bleef in het Volkswagen Arena steken op een teleurstellend gelijkspel. Edin Terzic zag Jadon Sancho en Julian Brandt terugkeren van een blessure, maar kon geen beroep doen op Malen. De voormalig PSV'er heeft knieproblemen overgehouden aan de training van vrijdag, bevestigde Terzic bij Sky Deutschland.

De volgende ochtend liet Malen de Kroatische oefenmeester weten niet honderd procent fit te zijn. Terzic hield zijn aanvaller vervolgens negentig minuten op de bank. 'We hopen natuurlijk dat hij er dinsdag weer bij kan zijn', reageerde sportief directeur Sebastian Kehl in gesprek met Ruhr24. 'Het was niets ernstigs, maar hij was niet fit genoeg voor vandaag en we wilden geen al te groot risico met hem nemen.'

Het heeft er alle schijn van dat een basisplaats in ieder geval geen optie is voor Malen. Het plan is dat de 25-jarige aanvaller hoe dan ook meereist naar Eindhoven en dat in de warming-up wordt bekeken of speeltijd überhaupt een optie is. Het heeft er alle schijn van dat een rol als invaller het maximaal haalbare is voor de speler van Dortmund.

Dat zou een opsteker zijn voor PSV, dat de kwaliteiten van Malen als geen ander kent. 'Malen is momenteel de belangrijkste speler van Dortmund. Je kunt zien dat ze hem missen', zei Sky-analist Dietmar Hamann zaterdag nog na het uitduel met VfL Wolfsburg. De achtste finale tussen PSV en Dortmund wordt dinsdag om 21.00 uur afgetrapt in het Philips Stadion.

Maatsen en Malen blinken uit in Dortmund: 'Nog te vroeg voor Oranje'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.