Dortmund begint met winst op Lokomotiv

Borussia Dortmund is de tweede ronde van de Champions League goed begonnen. De Duitse landskampioen won in het koude Rusland met 2-1 van Lokomotiv Moskou. Over de volle negentig minuten gezien, was de zege verdiend.

Het eerste half uur was echter voor Lokomotiv, dat zich sneller aanpaste aan het moeilijk bespeelbare veld. Net na het half uur zette Sergei Ignasjevitsj de thuisploeg verdiend op voorsprong. Het voorbereidende werk van Ruslan Pimenov was uiterst knap, het afmaken van Ignasjevitsj koelbloedig.

Vrijwel direct kwam Dortmund op gelijke hoogte. Tomas Rosicky stuurde Torsten Frings weg en Frings kopte de bal voorbij de Russische doelman: 1-1. Nog voor rust nam Dortmund het heft definitief in handen. De 1-2 van Jan Koller was dan ook geen verrassing. De Tsjech kon op aangeven van Dédé simpel intikken omdat de gehele Russische defensie mistastte.

In de tweede helft kwam Dortmund nauwelijks nog in gevaar. De verdediging won vrijwel alle duels en het middenveld bleef geconcentreerd alle Russische opzetjes onschadelijk maken. Het bleef dan ook bij 1-2.