Doomernik keert terug bij Roda JC

Arno Doomernik keert terug bij Roda JC, maar zeer waarschijnlijk zal hij daar niet meer spelen. De 31-jarige huurling verlaat NAC om bij de Limburgse club een afkeuringsprocedure te ondergaan.

Dat de geboren Bosschenaar terugkeert is vastgelegd in een clausule in de huurovereenkomst die NAC en Roda tekenden. Daarin was bepaald dat de club uit Kerkrade de verzekering op zich zou nemen en dat de speler bij grote medische problemen zou terugkeren. NAC had de speler in de zomer van 2000 voor drie seizoenen gehuurd van Roda JC.

Doomernik kampt al bijna een jaar met een heupblessure. In een competitieduel tegen Sparta (13 december 2000) kreeg hij een schop tegen zijn heup, waardoor een stuk kraakbeen afbrak. Hij ging zelfs naar de Verenigde Staten om zich te laten helpen, zij het tevergeefs. 'Ik ben gaan revalideren, maar het komt steeds terug. Als ik thuis ben, heb ik geen last, maar zo gauw ik mijn heup zwaar ga belasten is het mis', vertelde de middenvelder in De Limburger.

'Ik zou in principe nog wel af en toe een half wedstrijdje voor Roda JC kunnen voetballen, maar dat is geen oplossing. Ik hoop dat ik na de procedure iets met de jeugd van Roda JC kan gaan doen.'

Bekijk hier al onze video's