Donkere wolken boven Tilburg: Vitesse gunt Willem II ook geen bekersucces

Het seizoen van Willem II lijkt nog voor de tweede seizoenshelft als een nachtkaars uit te gaan. In de Eredivisie staan de Tilburgers zestiende en ook het TOTO KNVB-bekertoernooi zit er na donderdagavond op voor de ploeg van Adrie Koster. Vitesse was in Tilburg een maatje te groot.

Willem II
Willem II
0 - 2
Vitesse
Vitesse

In de Eredivisie slikte Willem II de afgelopen weken nederlagen tegen FC Groningen (1-0), Fortuna Sittard (3-2) en Sparta Rotterdam (1-3) en dus konden de Tilburgers, die het seizoen juist nog begonnen met Europees voetbal, wel een opsteker gebruiken. Bijvoorbeeld middels een bekerzege op de nummer vier van de Eredivisie: Vitesse, de club waar na een 2-1 nederlaag tegen PEC Zwolle en een 1-1 gelijkspel tegen SC Heerenveen een zege ook meer dan welkom was.

Het werd uiteindelijk Vitesse dat de zorgen van Willem II nog verder vergrootte. De bekerwinnaar van 2017 nam na twintig minuten de leiding tegen de bekerfinalist van 2019. Oussama Darfalou legde de bal bij de tweede paal neer en daar was het de achttienjarige verdediger Million Manhoef die gemakkelijk zijn eerste goal voor Vitesse kon maken.

Na een slippertje van Remko Pasveer dacht Ché Nunnely nog voor rust de 1-1 te maken, maar tot grote opluchting van de Vitesse-doelman stond de Willem II-aanvaller buitenspel. De ruststand was zodoende 0-1 en in de tweede helft kwam Vitesse eigenlijk ook niet echt meer in gevaar. Het was vooral wachten op meer Arnhemse goals.

Vitesse scoorde nog wel, maar spaarde Willem II wel. Alleen Thomas Buitink wist het net nog te vinden. Willem II kan zich zodoende volledig focussen op het behalen van punten in de Eredivisie. Want met acht punten houdt de ploeg die vorig seizoen zo knap vijfde werd dit seizoen alleen ADO Den Haag en FC Emmen onder zich.