Domper voor Sparta: geopereerde sterspeler lang uit de roulatie

Reacties

Sparta Rotterdam moet het vermoedelijk in het restant van de eerste seizoenshelft zien te redden zonder publiekslieveling Koki Saito. De Japanse aanvaller is in Manchester onder het mes gegaan.

Domper voor Sparta: geopereerde sterspeler lang uit de roulatie
© Pro Shots

Sparta huurt Saito (22) voor het tweede seizoen op rij van Lommel SK, dat in handen is van de City Football Group. Vorig seizoen was de dribbelaar een van de hoofdrolspelers in het droomseizoen dat de Rotterdammers beleefden. Dit seizoen scoorde Saito in de eerste vijf competitiewedstrijden twee keer (allebei zijn goals waren in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen, 1-3 zege).

Tegen Vitesse viel Saito tweeënhalve week geleden uit met een hamstringblessure. De eerste hoop was dat de kwetsuur mee zou vallen, maar al snel werd duidelijk dat dit niet het geval was. Na de nederlaag tegen Excelsior (2-1) liet coach Jeroen Rijsdijk begin oktober aan VI al weten dat de verwachting was dat hij Saito voorlopig zou moeten missen.

Inmiddels is Saito in Engeland geopereerd. Hoelang hij precies buitenspel zal staan, is niet bekend – dat zal Sparta vanwege de privacywetgeving ook niet communiceren – maar het moet raar lopen wil de aanvaller nog voor de winterstop zijn rentree maken. Sparta speelt nog acht wedstrijden tot de competitieonderbreking; na de interlandperiode wacht eerst Go Ahead Eagles-uit.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
N.E.C.
33
13
11
9
64-50
+14
50
7
FC Utrecht
33
13
10
10
46-44
+2
49
8
Sparta Rotterdam
33
13
7
13
49-47
+2
46
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.