Domper voor Alderweireld: 'Verwachting is dat hij na de Kerst terugkeert'

Reacties

Toby Alderweireld komt naar alle waarschijnlijkheid in 2018 pas weer in actie. De Belgische verdediger van Tottenham Hotspur is geteisterd door een zware hamstringblessure. Dit bevestigde manager Mauricio Pochettino donderdag op de persconferentie voorafgaand aan het uitduel met Arsenal.

Domper voor Alderweireld: 'Verwachting is dat hij na de Kerst terugkeert'

Tijdens het Champions League-duel met Real Madrid (3-1) moest Alderweireld zich vroegtijdig laten vervangen. Hoewel eerst niet gevreesd werd voor een lange periode aan de zijlijn, blijkt de hamstringblessure van de ex-speler van Ajax erger dan verwacht. Hierdoor mist Alderweireld sowieso de North London Derby tegen Arsenal van aankomende zaterdag (13.45 uur) en het Champions League-treffen bij Borussia Dortmund van aanstaande dinsdag (20.45 uur).

'We verwachten dat hij er langer uit ligt dan dat we op voorhand dachten. De verwachting is dat hij ná de Kerst terugkeert', zei Pochettino. Op Tweede Kerstdag speelt Tottenham uit bij Southampton, waarna op Nieuwjaarsdag West Ham United nog op bezoek komt. 

Door de afwezigheid van Alderweireld, moet de oefenmeester puzzelen in zijn – naar alle waarschijnlijkheid – driemansdefensie. De laatste weken vormden Davinson Sánchez, Eric Dier en Jan Vertonghen de achterhoede. Ook Ben Davies en de jonge Argentijn Juan Foyth kunnen centraal spelen. Dit seizoen kwam Alderweireld tot dusver tot tien competitieoptredens. In allemaal begon de international in de basis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.