Doelpuntenmachine Sergio Ramos zit Ronaldo op de hielen

Reacties

De magische mijlpaal van honderd doelpunten voor één club is de droom van iedere spits; Real Madrid-boegbeeld Sergio Ramos bereikte de grens dinsdagavond als verdediger. Zinedine Zidane hoopt nog lang met zijn scorende captain te kunnen blijven samenwerken.

Doelpuntenmachine Sergio Ramos zit Ronaldo op de hielen
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 2
Internazionale
Internazionale

De inmiddels 34-jarige Ramos is al jarenlang een bijzonder belangrijke speler voor Real en daarbij gaat het niet alleen om zijn verdedigende arbeid. De mandekker scoort er aan de overkant van het veld op los en maakte tegen Internazionale, in zijn 659ste wedstrijd voor Real, alweer zijn honderdste doelpunt voor De Koninklijke. Het was zijn 55ste rake kopbal in het shirt van de Europese recordkampioen.

Ramos scoorde verder 21 keer vanuit een strafschop, twee keer vanuit een vrije trap en 22 keer vanuit open spel met zijn voeten. 'Het is niet verkeerd', lachte de mandekker na de 3-2 zege op Inter. 'Het zijn cijfers die een verdediger niet zo vaak haalt. Individuele mijlpalen zijn niet het belangrijkste, maar je vindt het natuurlijk leuk om ze te halen. Als mijn doelpunten de ploeg helpen met winnen hoop ik nog wat vaker te kunnen scoren.'

Ramos is pas de 21ste speler met honderd doelpunten voor Real en staat nu op gelijke hoogte met Fernando Morientes. Hij heeft nog vier goals nodig om de legendarische Ronaldo (de Braziliaan, voor alle duidelijkheid) te evenaren. Ramos heeft in al zijn seizoenen bij Real, dat de verdediger in 2005 overnam van Sevilla, gescoord. Vorig seizoen was met vijftien goals zijn meest trefzekere jaar.

Zijn eerste doelpunt voor Real maakte Ramos op 6 december 2005, uit een vrije trap van Raúl Bravo in de Champions League-wedstrijd tegen Olympiakos. Zijn tweede doelpunt volgde al vijf dagen later, in de 2-0 overwinning op Málaga. De assist kwam toen van Zidane, nu zijn manager bij Real.

Zidane werd na afloop gevraagd naar het contract van Ramos, dat aankomende zomer afloopt. De manager rekent op een nieuwe verbintenis voor de clubicoon. 'Ik twijfel er niet over of hij zal blijven', maakte Zidane duidelijk. 'Hij is onze leider en we zullen voor altijd van hem houden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Sergio Ramos
Meer over Sergio Ramos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.