Doelpunt vanaf de middenlijn en hattrick: AZ Onder-18 overklast Ajax

AZ Onder-18 heeft zaterdagmiddag de leeftijdsgenoten van Ajax met 5-1 overklast. Hoogtepunt van het competitieduel op De Toekomst was een treffer van eigen helft van Wassim Bouziane.

© Ajax TV

AZ Onder-19 maakte afgelopen woensdag al indruk door Atlético Madrid uit te schakelen in de tussenronde van de Youth League, het toernooi dat de Alkmaarse talenten vorig seizoen nog wonnen. In de voorjaarscompetitie was Ajax afgelopen zaterdag nog met 2-1 te sterk geweest, maar zaterdagmiddag volgde de revanche van AZ op De Toekomst.

De man van de wedstrijd was Bouziane. De zeventienjarige linksbuiten bereidde eerst de 0-1 van Julian Oerip voor, voordat hij vijf minuten later zelf de 0-2 maakte uit een voorzet van Anthony Smits. Halverwege de eerste helft volgde het hoogtepunt van het duel, toen Bouziane zag dat Ajax-doelman Tommy Setford van zijn lijn was en dat van grote afstand afstrafte.

Ajax had van die fraaie treffer niet meer terug en moest toestaan dat Bouziani zijn hattrick na rust completeerde uit een penalty. Setford voorkwam vervolgens dat de score verder opliep en Skye Vink deed uit een corner zelfs nog iets terug namens de Amsterdammers. Het slotakkoord was echter voor Oeriep, die met zijn tweede goal de 1-5 maakte.