Dodelijk Atlético maakt eind aan CL-sprookje Leicester

De dodelijke efficiëntie van Atlético Madrid is Leicester City dinsdag te machtig geworden . De Madrilenen hadden aan één kans genoeg om te scoren in Engeland en plaatsten zich middels een 1-1 gelijkspel voor de halve finale van de Champions League.

Leicester City was vorig seizoen dé sensatie in de voetbalwereld door tegen alle verwachtingen in de titel te pakken in Engeland. Dit seizoen is alles anders. Succestrainer Claudio Ranieri werd ontslagen en Leicester kampte zelfs even met degradatiestress. Op één podium ging het echter wel goed: de Champions League. Er werd in eigen huis niet één keer verloren en er was dan ook volop hoop voor de wedstrijd tegen Atlético, dat de heenwedstrijd met 1-0 gewonnen had door een rake penalty van Antoine Griezmann.

Leicester vocht voor wat het waard was, kreeg ook kansen, scoorde zelfs, maar verliet het veld in rouw. De staande ovatie van het publiek ten spijt, het ultieme tweede sprookje komt er niet. Atlético maakte vanaf de eerste minuut duidelijk dat het niet naar Engeland gekomen was om het spel te maken. Leicester werd het balbezit gegund, Atlético verdedigde zoals alleen de ploeg van trainer Diego Simeone dat kan. Toch kwam er een kans voor Shinji Okazaki, die naast punterde op aangeven van Jamie Vardy.

Die gemiste kans bleek direct het verschil tussen beide ploegen. De eerste kans voor Atlético was namelijk wél raak. Een afgemeten voorzet van Filipe Luís werd door Saúl Ñíguez feilloos in de verre hoek gekopt: 0-1. Vlak voor rust mocht Leicester bovendien van geluk spreken dat de Spaanse opponent geen strafschop kreeg na een overtreding van doelman Kasper Schmeichel op Yannick Carrasco.

Invaller Leonardo Ulloa baalt na een gemiste kans voor Leicester City.

Trainer Craig Shakespeare greep in de rust in en haalde Okazaki en Yohan Benalouane naar de kant. Ben Chilwell en Leonardo Ulloa maakten hun opwachting. Champions League-debutant Leicester bleef ook in de tweede helft het beste van het spel hebben en dit keer beloonde de ploeg zich wel. Chilwell zag zijn schot geblokt worden door Stefan Savic, maar uit de rebound was het via Vardy alsnog raak: 1-1.

Het stadion begon te kolken na de gelijkmaker, het geloof was terug. Leicester had echter nog twee doelpunten nodig om de halve finale van het miljardenbal te bereiken en dat stond Atlético niet toe. Ulloa had de 2-1 op zijn voet, maar zijn poging werd op het laatste moment geblokt. Ook aan Vardy was een serieuze mogelijkheid niet besteed, waardoor Atlético zonder ook maar een echte kans te krijgen in de tweede helft de halve finale van de Champions League bereikte.