Dit zijn de overgebleven topclubs die strijden om de Champions League

Reacties

Na de wedstrijden op de woensdagavond is het deelnemersveld van de kwartfinale van de Champions League compleet. Met PSV sneuvelde de enige overgebleven Nederlandse deelnemer.

Dit zijn de overgebleven topclubs die strijden om de Champions League
© Pro Shots
De loting voor de kwartfinale van de Champions League is een open loting, wat betekent dat elk team elkaar kan treffen. Er wordt op vrijdag 15 maart geloot.

Arsenal (Eng)

PSV kent Arsenal maar al te goed. De Champions League-campagne van Bosz' ploeg begon in Londen met een absolute oorwassing: Arsenal spaarde PSV nog met de 4-0 uitslag. De return in Eindhoven ging nog vooral om de eer en eindigde in een remise (1-1). Arsenal werd uiteindelijk groepswinnaar en ging ten koste van FC Porto naar de kwartfinale. Daar had de huidige koploper van de Premier League wel een strafschoppenserie voor nodig.

Atlético Madrid (Spa)

Ook Atlético Madrid bereikte de volgende ronde vanaf de stip. Opvallend, omdat er voor de strafschoppenserie van Arsenal bijna drieduizend dagen lang geen loterij nodig was in de Champions League. Bij Internazionale miste onder anderen Davy Klaassen, waardoor Atlético Madrid de kans krijgt om voor de vierde keer in de clubhistorie de Champions League-finale te bereiken. De Cup met de Grote Oren werd echter nooit gewonnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona (Spa)

Na een paar jaar is Barcelona weer terug in de kwartfinale van de Champions League, waar de club jarenlang een vertrouwd gezicht was. De ploeg van Frenkie de Jong, die geblesseerd toe moest kijken, rekende af met Napoli om hier te komen. Voor het financieel geplaagde Barça is het ook niet verkeerd dat de club door het uitschakelen van Napoli uitzicht houdt op deelname aan het lucratieve WK voor club in 2025.

Bayern München (Dui)

De titel in de Bundesliga lijkt na elf seizoenen op rij nu echt weg te glippen uit de ijzeren greep van Bayern München. Het team van Matthijs de Ligt zou veel goed kunnen maken door de Champions League te winnen. Dat lukte de club zesmaal in het verleden, vier jaar geleden voor het laatst. In het door corona geplaagde seizoen won Bayern achter gesloten deuren van Paris Saint-Germain: 0-1.

De Champions League-finale van het seizoen 2019/20 werd in een leeg Estádio da Luz afgewerkt.
© Pro Shots
De Champions League-finale van het seizoen 2019/20 werd in een leeg Estádio da Luz afgewerkt.

Borussia Dortmund (dui)

Borussia Dortmund schakelde PSV uit en plaatste zich voor het eerst sinds 2021 voor de kwartfinale van de Champions League. In de Bundesliga draait de ploeg een moeizaam seizoen, maar een goede run in Europa zou het jaar van de Duitsers nog een flinke glans kunnen geven.

Manchester City (Eng)

Manchester City is de titelverdediger in de Champions League (en zo'n beetje alle andere competities) en had in de achtste finales geen enkele moeite met FC Kopenhagen, een prachtgoal van Magnus Mattsson daargelaten. Zelfs de andere topclubs zullen een koppeling aan Man City vrezen, zeker nu Erling Haaland, Kevin De Bruyne en Jérémy Doku weer helemaal fit zijn.

Paris Saint-Germain (Fra)

Paris Saint-Germain (lees, de Qatarese leiding) wil de Champions League, een obsessie die elk jaar groeit. De noodzaak van Europees succes is dit seizoen groter dan ooit, nu met Kylian Mbappé ook de volgende superster gaat vertrekken uit Parijs. In de achtste finale werden de Fransen in ieder geval niet echt getest, met Real Sociedad als tegenstander.

Kylian Mbappé keert Paris Saint-Germain na dit seizoen de rug toe, hij verlaat de club op transfervrije basis.
© Pro Shots
Kylian Mbappé keert Paris Saint-Germain na dit seizoen de rug toe, hij verlaat de club op transfervrije basis.

Real Madrid (Spa)

Het 1-1 gelijkspel tegen RB Leipzig was dit seizoen de eerste Champions League-wedstrijd van Real Madrid die niet in een overwinning eindigde. De Koninklijke heeft de Europese vorm weer te pakken en plaatste zich voor de vierde keer op rij voor de kwartfinale. Real Madrid staat voor een volgende mijlpaal, want de volgende Champions League-titel zou de vijftiende in de clubhistorie zijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.