'Dit is een van de belangrijkste goals uit mijn carrière'

Reacties

Ricardo Pepi is blij dat hij van waarde heeft kunnen zijn voor PSV. De Amerikaanse spits was in de 96ste minuut verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Pepi is reservespeler, maar blijft hard werken.

'Dit is een van de belangrijkste goals uit mijn carrière'
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 0
FC Twente
FC Twente

Pepi werd aan het begin van dit seizoen voor elf miljoen euro gekocht van FC Augsburg, maar moet Luuk de Jong voor zich dulden in de pikorde. 'Het is een belangrijk seizoen voor ons waarin ik klaar moet staan om het team te helpen. Natuurlijk is dat lastig, maar ik wil er staan als het team me nodig heeft. Ik ben blij dat ik in deze wedstrijd zo belangrijk heb kunnen zijn. Dit is een van de belangrijkste goals uit mijn carrière', zei Pepi na afloop op de persconferentie.

Collega-spits De Jong was bij ESPN positief over Pepi. 'Dit tekent hem. Ik heb zelf ook in deze fase gezeten. Het enige dat je kunt doen is alles geven als je erin komt en scherp zijn op de momenten die je krijgt. Je ziet dat hij zoveel kwaliteiten heeft, dus het is alleen maar fijn dat je zo'n speler in de ploeg hebt.'

Door de overwinning blijft de voorsprong van PSV op nummer twee Feyenoord tien punten en zijn de Eindhovenaren nog altijd ongeslagen. 'Het is een heerlijke overwinning, maar we zijn er nog niet. We zijn er pas, als we er zijn. Tot die tijd knok ik keihard door.'

Het was voor Pepi al zijn zevende treffer dit seizoen als invaller, waarmee de Amerikaan samen met FC Twente-spits Ricky van Wolfswinkel de meest scorende invaller van Europa is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.