Discussie laait op na blunder: grote twijfels over De Gea

Reacties

David de Gea bewees Manchester United en zichzelf zondagavond een slechte dienst. Ook voor zijn kostbare blunder in het duel met West Ham United (1-0) waren er al twijfels over zijn toekomst op Old Trafford.

Discussie laait op na blunder: grote twijfels over De Gea
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
1 - 0
Manchester United
Manchester United

De onderhandelingen tussen De Gea en Manchester United over een nieuw contract hebben (nog) niet geleid tot witte rook. Naar aanleiding van zijn optreden tegen West Ham United werd geopperd dat het mogelijk beter is als de wegen na twaalf jaar gaan scheiden.

Oud-international Peter Crouch wees bij BT Sports op een paradox. 'Hij incasseert doelpunten door eigen fouten, maar hij heeft ook de meeste clean sheets in de Premier League', zei de Engelsman. 'Deze fouten helpen niet als je in gesprek bent over een nieuw contract. Hij is door de jaren heen een keeper van klasse geweest. Maar op dit moment en in dit seizoen maakt hij grote fouten in grote wedstrijden.'

United-boegbeeld Rio Ferdinand hintte op een andere reden voor een mogelijk vertrek van De Gea bij Man Utd. 'De vraag is of hij met zijn voeten goed genoeg is voor het spel dat Erik ten Hag voor ogen heeft', zei hij. 'Hij maakte een fout bij het moeten tegenhouden van een bal, maar op dat punt heb ik geen twijfels. Is hij goed genoeg om als meevoetballer om voor Manchester United te spelen? Alleen Ten Hag kan die vraag beantwoorden. Na dit seizoen zullen we het weten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer David de Gea
Meer over David de Gea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.