Directeur die Ten Hag aanstelde nu echt weg bij Manchester United

Reacties

John Murtough neemt afscheid van Manchester United. Na de aandelenovername door Sir Jim Ratcliffe maakt de 53-jarige directeur voetbalzaken plaats voor nieuwe beleidsbepalers.

Directeur die Ten Hag aanstelde nu echt weg bij Manchester United
© Pro Shots

Daarmee komt er een einde aan een dienstverband van meer dan tien jaar. Murtough kwam in 2013 over van Everton om hoofd jeugdopleiding te worden bij United. Sinds 2021 was de Engelsman directeur voetbalzaken. In die hoedanigheid had Murtough in 2022 een belangrijke rol bij de aanstelling van Erik ten Hag als nieuwe manager.

Nadat de machtsovername door Ratcliffe in december werd afgerond, was de verwachting van Engelse media al dat Murtough in navolging van collega-directeur Richard Arnold zou vertrekken. Volgens The Athletic was het invullen van een andere functie ook nog een optie, maar heeft Murtough nu zelf gekozen om te op te stappen bij United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na het vertrek van Murtough kan de zoektocht naar diens vervanger worden geïntensiveerd. Sportief directeur Dan Ashworth van Newcastle United is nadrukkelijk in beeld, terwijl United ook technisch directeur Jason Wilcox wil losweken bij Southampton.

Met de aan INEOS verbonden Sir Dave Brailsford en algemeen directeur Omar Berrada, die wordt weggeplukt bij stadgenoot Manchester City, heeft Ratcliffe zijn ploeg adviseurs dan zo goed als rond. Het is alleen nog de vraag wie komend seizoen de trainer is. Ten Hag sprak onlangs nog het vertrouwen uit dat hij mag aanblijven.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.