'Eerste slachtoffer na overname Manchester United'

Reacties

Het lijkt erop dat er op bestuurlijk vlak wat gaat veranderen bij Manchester United nu Sir Jim Ratcliffe 25 procent van de aandelen in handen heeft gekregen. Dit meldt The Times maandag.

'Eerste slachtoffer na overname Manchester United'
© Pro Shots

Zondag maakte Man Utd bekend dat Ratcliffe en de club een megadeal hadden gesloten voor een aandelenpakket, met een waarde van bijna anderhalf miljard euro. Met die inkoop wordt Ratcliffe verantwoordelijk voor het sportieve beleid en volgens Engelse media neemt de miljardair flink wat eigen mensen mee naar Old Trafford.

Het lijkt erop dat John Murtough, Football Director van Man Utd, het eerste slachtoffer gaat worden onder Ratcliffe. De beleidsbepaler, die onlangs nog liet optekenen in Engelse media dat Man Utd niet bijzonder veel gaat investeren op de komende transfermarkt, is sinds 2013 in dienst bij Man Utd. Hij hield zich in zijn eerste dienstjaren met name met de ontwikkeling van jeugdspelers bezig, sinds twee jaar was hij medeverantwoordelijk voor het transferbeleid.

The Times verwacht dus dat Murtough snel van het toneel verdwijnt bij Man Utd, omdat Ratcliffe meer vertrouwen heeft in zijn eigen mensen. Michael Edwards (ex-directeur bij Liverpool) en Paul Mitchell (AS Monaco) worden al genoemd als opvolgers van Murtough. Ratcliffe heeft zich nooit eerder publiekelijk uitgesproken over de rol van Erik ten Hag als manager van Man Utd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.