Dingley hoopt te breken met traditie: 'Ik wil niet de eerste en enige vrouw zijn'

Reacties

Met de tijdelijke aanstelling van Hannah Dingley is Forest Green Rovers de eerste Engelse profclub met een vrouwelijke hoofdtrainer. Dingley debuteerde woensdag met een gelijkspel tegen Melksham Town (1-1) en sprak van een geweldige ervaring.

Dingley hoopt te breken met traditie: 'Ik wil niet de eerste en enige vrouw zijn'
© Forest Green Rovers

Laat in de avond kwam dinsdag de bevestiging van Forest Green Rovers, dat uitkomt in de League Two. Na het vertrek van Duncan Ferguson wordt Dingley voorlopig doorgeschoven als caretaker manager. Dat was groot nieuws aan de andere kant van de Noordzee, want niet eerder had een Engelse profclub een vrouwelijke (interim-)manager.

Een dag later stond Dingley langs de lijn tijdens het oefenduel met Melksham Town. 'Een geweldige ervaring', zei de manager bij de BBC. 'Maar ik wil niet de eerste en enige zijn. Het is een beetje teleurstellend dat ik de eerste academy manager ben en ook nog steeds de enige. Als we willen dat daar verandering in komt, hebben we meer vrouwen op deze posities nodig.'

Ook verandering bij Brentford
In Brentford is een soortgelijke ontwikkeling zichtbaar. De Londenaren stelden Lydia Bedford, voorheen manager van de vrouwen van Leicester City, aan als trainer van de Onder-18. 'Als er meer vrouwelijke coaches in het jeugdvoetbal komen, dan zullen zulke kansen zich vaker voordoen', is de overtuiging van Dingley.

'Als er meer vrouwelijke coaches in de jeugdafdeling aansluiten bij de jongens, kunnen ze makkelijker promotie maken', sloot Dingley af. 'Dat zorgt ervoor dat de verandering op natuurlijke wijze tot stand komt.'

Forest Green Rovers is een club met een bijzonder verhaal. Meer over de club lees je hieronder op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.