Dijks scoort gelijk bij debuut in Italië

Mitchell Dijks heeft zijn debuut voor Bologna opgeluisterd met een doelpunt. Zijn ploeg won van Calcio Padova in de derde ronde van het Italiaanse bekertoernooi.

Bologna
Bologna
2 - 0
Padova
Padova

Dijks stapte deze zomer transfervrij over van Ajax naar de Serie A-club, waar Filippo Inzaghi werd aangesteld als trainer. De voormalig topspits koos bij de eerste officiële wedstrijd van het seizoen voor Dijks als linkervleugelverdediger in een systeem met drie centrale verdedigers.

Bologna leek zich aanvankelijk stuk te bijten op het elftal uit de Serie C. Maar in de zeventigste minuut brak Zwitsers international Blerim Dzemaili de ban. Zeven minuten later kwam het moment van de mee opgekomen Dijks, die uit een rebound toesloeg en zo de eindstand op 2-0 bepaalde. De Nederlander ging drie minuten voor tijd naar de kant.

Over een week start de competitie voor de ploeg van Dijks. In eigen huis is SPAL dan de tegenstander. Vorig seizoen bleef Bologna met veel moeite als nummer zestien in de Serie A.