Bologna presenteert Dijks: 'Álles doen om de fans trots te maken'

Reacties

Bologna heeft woensdagmiddag officieel wereldkundig gemaakt dat Mitchell Dijks een contract tot 2023 heeft ondertekend, een overstap die al langere tijd in de lucht hing. De linksback komt over van Ajax en heeft bijzonder veel zin in het nieuwe hoofdstuk in zijn loopbaan.

Bologna presenteert Dijks: 'Álles doen om de fans trots te maken'

'Hiermee begint voor mij een nieuw avontuur', aldus de 25-jarige Dijks op het digitale thuis van zijn nieuwe werkgever. 'Eerlijk gezegd: ik kan niet wachten om mezelf te testen in de Serie A. Dit is een fantastische kans voor me. Ik beloof hierbij dat ik er álles aan zal doen om mijn kwaliteiten te laten zien en om de fans trots te maken.'

Dijks weet precies waar hij terechtkomt. 'Ik ben de afgelopen maanden al twee keer in Bologna geweest. Het is een prachtige stad, ik voelde de passie van de mensen. Eind juni kom ik terug, met enorm veel zin om onderdeel te worden van de Rossoblu-familie.'

Bij Ajax was Dijks op een dood spoor beland, helemaal nadat in de winter de Argentijnse linksback Nicolás Tagliafico werd aangetrokken. Bij de ploeg van (nu nog) trainer Roberto Donadoni hoopt hij zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De voormalig bondscoach van Italië zou echter op het punt staan zijn baan te verliezen, omdat Bologna afgelopen seizoen teleurstellend vijftiende werd in de Serie A.

Dijks werd als jeugdspeler door Ajax weggeplukt bij FC Volendam, debuteerde onder Frank de Boer in het eerste elftal, maar werd daarna op huurbasis naar SC Heerenveen gestuurd. De fysiek sterke back maakte vervolgens een transfer naar Willem II, om na één seizoen alweer te worden teruggekocht door de Amsterdammers. Ook dat tweede huwelijk met Ajax werd geen succes. Na een huurperiode bij Norwich City en zelfs een handvol wedstrijden met Jong Ajax, trekt Dijks de deur van de Johan Cruijff Arena nu weer achter zich dicht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.