Diego Costa maakt bij Spanje plaats voor man in vorm Aduriz

Reacties

Vicente del Bosque, bondscoach van Spanje, heeft Aritz Aduriz opgeroepen voor de vriendschappelijke interlands tegen Italië en Roemenië. De Athletic de Bilbao-spits zit zo voor het eerst sinds 2010 bij de nationale selectie.

Diego Costa maakt bij Spanje plaats voor man in vorm Aduriz

Diego Costa (27) ontbreekt in de selectie. De Chelsea-aanvaller was er op 13 november nog wel bij, toen Spanje met 2-0 van Engeland won. Aduriz bekeek die wedstrijd waarschijnlijk nog voor de tv, maar maakt nu op 35-jarige leeftijd zijn rentree bij het nationale elftal. Aduriz speelde in 2010 zijn enige interland, maar verkeert dit seizoen in blakende vorm. De spits scoorde 31 keer in 47 officiële duels. Aduriz moet voor de spitspositie concurreren met Paco Alcácer (Valencia) en Álvaro Morata (Juventus).

Barcelona-middenvelder Sergi Roberto (24) zit voor het eerst bij de definitieve selectie. De technicus speelde namens Barça dit seizoen al 24 competitiewedstrijden. De 26-jarige Real Madrid-verdediger Nacho Fernández speelde aanzienlijk minder in de Primera División (twaalf duels), maar krijgt eveneens het vertrouwen van Del Bosque. Andrés Iniesta kampt met pijntjes en krijgt rust. Spanje werkt toe naar het EK in Frankrijk, waar Tsjechië, Kroatië en Turkije in de groepsfase de tegenstanders zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.