Hattrick Adúriz bij Bilbao, Sevilla nadert Villarreal

Aritz Adúriz heeft woensdagavond eens te meer de show gestolen bij Athletic Bilbao. Met zijn vijftiende, zestiende en zeventiende doelpunt van het seizoen hielp de ervaren goalgetter zijn ploeg langs Deportivo La Coruña.

Athletic Bilbao - Deportivo La Coruña 4-1
De 35-jarige Adúriz (foto) lijkt nog elk jaar beter te worden en had het tegen Deportivo weer eens flink op zijn heupen. Iker Muniain zette Athletic in de dertiende minuut op voorsprong, waarna het de beurt was aan Adúriz.

De geslepen doelpuntenmachine zette in de 36ste minuut de 2-0 op het scorebord en schroefde zijn seizoenstotaal door treffers in de 53ste en 61ste minuut verder op. Tussendoor had Oriol Riera nog wel de 2-1 gemaakt namens Deportivo, dat twaalfde staat. Athletic is de nummer zeven van La Liga en heeft slechts een punt minder dan nummer zes Celta de Vigo. De zesde plaats geeft uiteindelijk recht op deelname aan de voorronde van de Europa League.

Málaga - Valencia 1-2
Valencia (9de) heeft zich op bezoek bij Málaga (11de) herpakt na de kansloze 0-3 nederlaag tegen Athletic van afgelopen weekend. Duje Cop bracht de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar het was Valencia dat aan het langste eind trok. Een bizar eigen doelpunt van keeper Carlos Kameni, die de bal in zijn eigen doel sloeg, betekende de 1-1. Het winnende doelpunt werd gemaakt door Denis Cheryshev, waardoor trainer Gary Neville zijn derde competitiezege vierde..

Sevilla - Eibar 1-0
Sevilla blijft keurig meedraaien in de subtop van Spanje door een minimale overwinning op Eibar, de nummer acht van La Liga. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al na elf minuten en werd gemaakt door Fernando Llorente. Eibar eindigde het duel met tien man nadat Manuel Castellano vlak voor tijd zijn tweede gele kaart ontving. Sevilla staat nu vijfde met 44 punten, negen minder dan nummer vier Villarreal.