Geslepen Adúriz lijkt alleen maar beter te worden

Reacties

Aritz Adúriz is de verrassende topscorer van de Europa League, mede dankzij een briljant doelpunt in het duel met Olympique Marseille donderdagavond. De veteraan van Athletic de Bilbao is bezig aan het beste seizoen uit zijn carrière.

Geslepen Adúriz lijkt alleen maar beter te worden

Adúriz is een kind van de club, maar hij is pas echt goed nu hij opa van de club is. 'Hij is 35, maar als je hem ziet, zou je dat niet denken', zei Real Madrid-trainer Zinedine Zidane na afloop van het duel met Athletic vorige week (4-2).

In 2002 maakte Adúriz zijn debuut voor de Basken, maar verder dan drie duels kwam de spits niet en dus liet de club hem vertrekken naar Burgos CF. Ook na zijn tweede periode bij Bilbao mocht hij na drie seizoen alweer overstappen naar Real Mallorca. In 2012 begon Adúriz aan zijn derde en beste tijd bij zijn Bilbao.

Het is allemaal opbouw geweest voor het grote eindwerk van zijn carrière. In augustus schoot Adúriz Bilbao met vier doelpunten in twee duels tegen Barcelona naar de Super Cup, het bleek een opmaat voor een fantastisch seizoen. In 39 officiële duels scoorde de Spanjaard 26 keer en bereidde hij acht keer een doelpunt voor.

De spits is geweldig met zijn hoofd, maar kan ook met zijn voeten aardig overweg, getuige het doelpunt tegen Marseille. Van een meter of dertig kreeg hij de bal voor zijn voeten. De goalgetter dacht niet, haalde uit en zag de bal over de keeper vliegen. Adúriz leverde zijn club een uitstekende uitgangspositie (0-1) in het tweeluik met de Fransen op en was daarmee daarmee voor de zoveelste keer dit seizoen belangrijk.

EK
De sluwe Adúriz heeft de eerste veertien jaar van zijn loopbaan gebruikt om zijn diamant te slijpen en hij begint precies op tijd te stralen. De routinier speelde ooit één interland voor Spanje, maar zou helemaal geen gekke keuze zijn om mee te nemen naar het EK komende zomer. 'Hij is ongelooflijk goed dit seizoen', zei bondscoach Vicente del Bosque in december. 'Als hij die vorm tot de zomer vasthoudt, zal ik hem zeker overwegen voor het EK.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.