Doelpuntenmachine Aduriz treedt in voetsporen Puskás

Reacties

Aritz Aduriz is op 35-jarige leeftijd beter dan ooit. Woensdag bevestigde hij die topvorm door namens Athletic de Bilbao al zijn dertigste goal van het seizoen te maken. Bondscoach Vicente del Bosque kan bijna niet meer om de geslepen sluipschutter heen.

Doelpuntenmachine Aduriz treedt in voetsporen Puskás

Met een hattrick schoot Aduriz zijn club woensdagavond eigenhandig langs Deportivo La Coruña. Daardoor heeft hij nu zeventien keer gescoord in de competitie. Hij treedt daardoor in de voetsporen van de legendarische Ferenc Puskás, die tot dusver de enige speler ouder dan 35 was die vaker dan zeventien keer scoorde in La Liga. Sinds de start van het seizoen 2012/13 maakte Aduriz 65 competitiegoals en over die periode hoeft hij alleen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo voor zich te dulden.

Tel de zeventien competitiedoelpunten van Aduriz dit seizoen op bij zijn productie in het bekertoernooi (twee), Super Cup (vier) en Europa League (zeven) en je komt uit op het indrukwekkende aantal van dertig goals.

Aduriz is daarmee bezig aan zijn productiefste jaar aller tijden, terwijl je gezien zijn leeftijd mag verwachten dat de sleet er al een tijdje op zit. Niets is minder waar. Aduriz wint het gevecht tegen de tijd en dient zich bovendien aan als belangrijke kandidaat voor de EK-selectie van Spanje. Zijn enige interland tot dusver dateert van 8 oktober 2010, maar het kan haast niet anders of daar komen eind maart een of twee wedstrijden bij als Spanje tegen Italië en Roemenië oefent. 'De bondscoach moet het beslissen. Hij staat voor een lastige keuze. Wat hij ook doet, ik heb veel respect voor hem', zei Aduriz woensdagavond.

Valverde
Terwijl Athletic van ganser harte hoopt dat Aduriz een nieuwe kans krijgt in La Roja, hoopt de club trainer Ernesto Valverde juist uit de greep van de voetbalbond te houden. Dat lijkt te lukken. Donderdag verlengde Valverde zijn contract bij Athletic tot medio 2017, waardoor de bond op zoek moet naar een andere opvolger van Del Bosque, die na het EK stopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.