Diego Costa is 'fitter dan ooit' en uit op revanche bij Atlético

Reacties

Diego Costa doet er tijdens de coronabreak in het Spaanse voetbal alles aan om de fysieke problemen van eerder dit seizoen achter zich te laten. Nu de selectie van Atlético Madrid weer op het trainingsveld staat is te zien dat de aanvaller fitter lijkt dan ooit.

Diego Costa is 'fitter dan ooit' en uit op revanche bij Atlético
© Pro Shots

Mede door blessures kwam Costa tot nu toe slechts negentien keer in actie dit seizoen. Pas vlak voor de coronacrisis maakte de spits zijn rentree, maar dat was zonder succes. Trainer Diego Simeone zette hem weliswaar in de basis in de Champions League-return tegen Liverpool, maar haalde hem na 56 minuten al naar de kant. Vervanger Marcos Llorente werd vervolgens de held van de avond met twee goals en een assist, waardoor Atlético de kwartfinale bereikte.

Costa was bepaald niet blij met de wissel en liet dat ook tijdens de wedstrijd al merken. Daarna zal hij toch ook naar zichzelf hebben gekeken, want Spaanse media merken op dat Costa een heel fitte indruk maakt sinds Atlético terugkeerde op het trainingsveld, fitter dan ooit zelfs. De aanvaller hoopt af te rekenen met de fysieke trammelant en bezocht eerder al de omstreden arts Mariana Kovacevic.

Ondertussen wordt Atlético in verband gebracht met spitsen als Edinson Cavani en Mauro Icardi. Cavani is een gewilde speler gezien zijn transfervrije status bij Paris Saint-Germain, terwijl Icardi mag vertrekken bij Internazionale. Ook Arek Milik wordt genoemd. Volgens het Italiaanse Tuttosport ziet Napoli een ruildeal met Atlético waarin Costa wordt betrokken wel zitten. De spits zal hopen dat het seizoen in La Liga nog kan worden afgemaakt, zodat hij op de valreep zijn waarde kan tonen.

De terugkeer van Costa bij Atlético, dat hem begin 2018 overnam van Chelsea, is nog niet geworden wat men ervan had gehoopt. In twee jaar tijd kwam de aanvaller niet verder dan twaalf goals in 63 wedstrijden. Costa ligt nog tot medio 2021 vast in Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.