Dick praat als Mourinho en keeper zegt sorry

Dick Advocaat kon zijn lol niet op na het 1-1 gelijkspel van Zuid-Korea tegen Frankrijk, terwijl keeper Woon-Jae Lee zijn excuses aan bood.

'Er zit zoveel kwaliteit in dat Frankrijk, ze hadden de wedstrijd al lang kunnen beslissen', keek bondscoach Advocaat terug op de eerste helft. 'Gelukkig deden ze dat niet. Met rust staat het maar 1-0 en leven we nog. Na rust heb ik een extra aanvaller ingebracht en met hem konden we meer druk zetten en speelden we beter georganiseerd. Aan het einde van de wedstrijd kwamen we beter in het spel en dat resulteerde toch in dat gelijke spel.'

Advocaat wilde nog niet vooruitkijken naar het slotduel tegen Zwitserland. 'Het is nu erg belangrijk om dit te vieren, want zoiets gebeurt niet vaak buiten Korea. Laat de jongens een beetje feestvieren en vanaf morgenavond (maandagavond, red.) gaan we pas denken aan Zwitserland.'

Advocaat reageerde zeer gevat toen hem werd gevraagd naar de bijna-goal van Patrick Vieira. 'De kans van Vieira? Het was geen goal, want de uitslag is 1-1', klonk hij haast als José Mourinho.

Ji-Sung Park, die vlak voor tijd voor de gelijkmaker tekende, zag een vergelijking met het eerste groepsduel, de 2-1 zege op Togo. 'In de eerste helft hadden we het erg moeilijk, maar net als tegen Togo kwamen we in de tweede helft beter in de wedstrijd. Des te langer de wedstrijd duurde, des te beter we werden. Met mijn eigen spel ben ik niet tevreden, maar gelukkig wist ik toch te scoren. Nu staan we op kop en dat had niemand verwacht.'

Doelman Woon-Jae Lee speelde in de slotfase nog een belangrijke rol door oog in oog met Thierry Henry de Franse aanvaller van scoren te houden. 'Ik was niet bang. Henry heeft de neiging om met zijn rechtervoet de bal naar de verre hoek te buigen, ik kon zien wat hij van plan was. Als je naar het Premiership kijkt, dan weet je dat.'

'Toch bied ik mijn excuses aan aan alle Koreaanse mensen die ons steunen, omdat ik me niet aan mijn belofte kan houden. Ik had gezegd dat we met negen punten de volgende ronde zouden halen.'