DFB besluit maandag over spooktreffer van boze Kiessling

De Duitse voetbalbond (DFB) doet maandagochtend uitspraak over de besluitvorming ten aanzien van het veelbesproken spookdoelpunt dat Bayer Leverkusen-speler Stefan Kiessling vrijdagavond op bezoek bij 1899 Hoffenheim maakte. De thuisclub, die met 1-2 verloor, diende een protest in tegen de veelbesproken goal.

DFB besluit maandag over spooktreffer van boze Kiessling

Kiessling kopte vrijdag de bal in het zijnet na een corner. Arbiter Felix Brych, die dinsdagavond de fluit hanteert bij AC Milan-Barcelona, zag dat evenwel niet. Toen vervolgens de bal via een gat in het net alsnog in het doel verdween, werd de goal goedgekeurd. Ondanks een aansluitingstreffer kon Hoffenheim niet voorkomen dat het spookdoelpunt achteraf de winnende bleek. De club diende na afloop wel direct een verzoek in om het treffen over te spelen.

Leverkusen bood bij monde van directeur Rudi Völler al aan om het duel uit te spelen vanaf het moment dat de goal van Kiessling viel: de zeventigste minuut. Om tot een goed oordeel te komen wendde de Duitse voetbalbond zich onder meer tot de FIFA, die advies gaf inzake de regelgeving. Inmiddels is duidelijk dat het protest van Hoffenheim maandagochtend om 10.30 uur in behandeling genomen zal worden. De uitspraak volgt direct daarna.

Kiessling was een van de hoofdrolspelers. De Duitse spits van Leverkusen gaf dinsdag nog maar eens aan het zat te zijn om als gebeten hond te worden gezien. 'Zoals ik al eerder heb gezegd, ik kon het allemaal niet goed zien. Ik was een van de dertigduizend mensen die het niet gezien hebben. Als ik dat wel had gedaan, had ik wel aangegeven dat er een gat in dat vervelende net zat', wuifde de aanvaller de beschuldiging van onsportiviteit weg.

De arbitrale blunder van Brych werd in Duitsland een landelijk item. Daar heeft Hoffenheim op een handige manier op ingespeeld. Het desbetreffende net zal geveild worden. Voorzitter Peter Rettig maakte dat dinsdag bekend. De opbrengst gaat naar een goed doel voor zieke kinderen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen