Bond gaat zich maandag buigen over spooktreffer Bayer

De spooktreffer waarmee Bayer Leverkusen vrijdag 1899 Hoffenheim versloeg komt maandag aan de orde bij de Duitse tuchtcommissie.

Bond gaat zich maandag buigen over spooktreffer Bayer

1899 Hoffenheim gaat een officieel protest indienen bij de Duitse bond en wil dat het Bundesliga-duel (2-1 voor Leverkusen) wordt overgespeeld vanwege de onrechtmatige winnende treffer van Stefan Kiessling. De spits kreeg de goal op zijn naam, terwijl de bal via het zijnet in het doel was gekomen. Scheidsrechter Felix Brych had zijn twijfels maar kende Leverkusen het doelpunt wel toe.

De tuchtcommissie van de Duitse bond gaat zich maandag buigen over de zaak, als de twee clubs er samen niet uitkomen. Dat laatste lijkt niet echt te verwachten. Daarom lijkt een oordeel van de bond noodzakelijk.

De vraag is of het verzoek tot overspelen kan worden ingewilligd op basis van de FIFA-richtlijnen. De wereldvoetbalbond is een voorvechter van het principe dat een arbitrale beslissing op het veld doorslaggevend is. Maandag zal besproken worden of de arbiter de officiële regels heeft overtreden.

1899 Hoffenheim kan wel een zaak uit 1994 als precedent aanhalen. In de zaak Thomas Helmer werd geoordeeld dat het duel van Bayern München met 1. FC Nürnberg (2-1) overgespeeld moest worden na een spookgoal van Helmer. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen